Zimsko vjenčanje

Iako se mnogima zima ne čini kao idealno godišnje doba u kojem bi organizirali jedan od najvažnijih događaja u svome životu, zimsko vjenčanje nudi brojne prednosti pa svakako razmislite o odabiru datuma u zimskim mjesecima.

U zimskim mjesecima brojne agencije i restorani nude velike popuste od čak 20 do 40%, a to nikako nije zanemarivo. Osim toga, zimski okoliš nudi brojne mogućnosti koje mogu biti bajkovita scenografija Vašem vjenčanju iz snova.

Odlučite li se za zimsko vjenčanje, na umu trebate imati nekoliko stvari. To su prije svega odabir prostora i termina, odjeća i frizura koju treba prilagoditi zimskim uvjetima, dekoracija, jelovnik, ali i snimanje vjenčanih fotografija.

Odabir prostora

Zimsko vjenčanje nalaže drugačija pravila nego ljetno ili pak proljetno vjenčanje. Svakako morate odabrati unutrašnji prostor jer zasigurno ne želite da niske temperature ometu cijeli događaj. Pobrinite se da sala restorana ili neki drugi prostor u kojem će biti svadbena svečanost bude dobro zagrijan kako biste se i Vi i svi Vaši uzvanici ugodno osjećali. Da bi zimski ugođaj bio potpun, možete odabrati neki od prostora s velikim prozorima kako biste mogli uživati u pogledu na zimsku idilu iznenade li Vas pahulje snijega.

Odabir termina

Posljednjih se godina mnogi mladenci odlučuju svoje vjenčanje organizirati na Silvestrovo. Iako je to jedan od najljepših načina ulaska u novu godinu, prije samog rezerviranja termina raspitajte se o planovima Vaših uzvanika. Imajte na umu da većina uzvanika možda već ima svoje planove za taj dan pa se dobro informirajte kako ne biste bili razočarani malim brojem odaziva. Mjesec prosinac zbog nadolazećih blagdana odiše ljubavlju i posebnim ozračjem koje ne karakterizira ni jedan drugi period godine pa je upravo možda vrijeme adventa najidealnije za organiziranje vjenčanja.

Odjeća i frizura

Zimski uvjeti nalažu i nešto drugačiju toaletu kako za mladence, tako i za uzvanike. Kao mladenka ne smijete zaboraviti na bijeli kaput ili pak krznenu stolu kojom ćete se ogrnuti prilikom izlaska iz crkve ili pak matičnog ureda. Također u skladu sa zimskim uvjetima odaberite i svoje cipele. Neka budu zatvorenih prstiju, a nikako ljetne sandale. Povećana vlaga u zraku tijekom zime nalaže i drugačiji pristup frizuri koju treba dodatno učvrstiti da se ne bi izgubila odabrana forma. Možete se i poigrati zimskim ukrasima u svojoj kosi pa tako u nju staviti bijele ukrase koji će odavati dojam pahuljica ili pak bijele cvjetove koji će se doimati kao da su posuti snijegom.

Dekoracija

Zimska vjenčana dekoracija nudi nebrojeno mogućnosti, a mnoge od njih daje Vam već i sama priroda. Dobro pogledajte što sve možete naći u svojem okruženju – to mogu biti češeri, gole grane drveća, kamenčići, a također u cvjećarnicama možete naručiti bijelo cvijeće kao što su bijele ruže, kale ili pak bijeli amarilis.

Grane i češere iz prirode možete i sami preurediti u bajkovite dekoracije. Naša je preporuka da gole grane drveća posprejate bijelom ili srebrnom bojom te na njih nanižete žute ili pak plave božićne žaruljice. Bajkoviti efekt možete postići i stavite li božićne žaruljice u prozirne staklenke te ih rasporedite po stolovima, a na stol možete postaviti i češere. Češeri mogu i praktično poslužiti kao stalak za kartice s imenima gostiju. Također možete iskoristiti i bijele božićne kugle i druge ukrase za dekoraciju stola, a zanimljivo će izgledati i imela kao dekoracija na tanjurima, omotana preko grančica drveća ili pak u staklenoj posudi uz kombinaciju s bijelim svijećama. Legenda kaže da poljubac pod imelom donosi sreću i da se iz tog poljupca može izroditi vječna ljubav, a vjenčanje je upravo slavljenje ljubavi u koje će se ova zimska dekoracija savršeno uklopiti.

Ako ste odlučili prigrliti zimske uvjete i svu ljepotu koju oni sa sobom nose te želite svojim uzvanicima dati zanimljive zahvalnice koje će ih podsjećati na Vaše zimsko vjenčanje, predlažemo da im darujete male bookmarkere (označivače stranica knjiga) u obliku pahuljica ili drugih zimskih motiva. Mogu se naručiti putem interneta po iznimno niskim cijenama, a možete biti sigurni da će se Vaši gosti oduševiti ovom trajnom uspomenom.

Gostima također možete pokloniti i male snježne kugle s vašim inicijalima ili pak motivom s vjenčanja, a veće snježne kugle mogu poslužiti i kao dekoracija na stolovima.

Jelovnik

Zimsko vjenčanje zahtijeva i drugačiji odabir jelovnika. Preporučljivo je da hrana bude nešto teža i zasitnija jer je takva potrebna ljudskom organizmu u zimskim uvjetima. Izbjegavajte hladna jela te svoj meni obogatite toplim i zasitnim gustim juhama kao što su one od rajčice, bundeve ili pak gljiva, tjesteninama, mesom, a sve to stilizirajte primjereno svečanom okruženju. Dakako, nemojte zaboraviti i na činjenicu imate li među uzvanicima vegetarijanaca pa se potrudite da se ne osjećaju zanemareno. Udajete li se u adventsko vrijeme, razmislite o odabiru adventskih slastica koje možete prilagoditi vjenčanom jelovniku. Boje iz zimske prirode možete prenijeti i na slastice pa odabrati kolače s bijelim kremama ili glazurama, s bijelom čokoladom, bijelim čokoladnim mrvicama i slično. Isto vrijedi i za tortu, a izgledat će neodoljivo ukrašena pahuljicama i drugim zimskim motivima.

 

Vjenčane fotografije

Zimski krajolik nudi magičnu scenografiju za nastanak vjenčanih fotografija, čak i bolju nego ljetno ili proljetno vjenčanje. Neodoljive će biti fotografije poljupca na snijegu, poljupca kroz zaleđeno i zamagljeno staklo, mladenke omotane mladoženjinim kaputom… Možete iskoristiti i božićne i novogodišnje dekoracije u gradu ili pak sami napraviti scenografiju s božićnim žaruljicama i lanternama. Gotovo je svaka mala djevojčica maštala o zimskoj vožnji saonicama ili kočijom s konjima, a vjenčane fotografije prava su prilika da to i ostvarite te zauvijek ovjekovječite svoje najljepše i naj posebnije trenutke.

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.
preloader