Odabir pjesme za prvi ples

Prvi ples kao supružnika na vjenčanju trenutak je koji ćete pamtiti cijeli život. Upravo je zato važno posvetiti dovoljno vremena odabiru pjesme za prvi ples. Iako se čini da je to jedan od manje zahtjevnih zadataka na popisu stvari koje se moraju odabrati za vjenčanje, postoji nebrojeno mnogo romantičnih pjesama koje se čine savršenima za prvi ples. Odabir nije nimalo jednostavan, no uz pomoć naših savjeta lakše ćete se snaći u moru glazbe.

Važno je naglasiti da oboje, mladenka i mladoženja, moraju zajedno odabrati pjesmu. Ipak je to pjesma koja će zauvijek ostati zabilježena na kamerama, ali i u vašem sjećanju i koja će definirati ton početka vašeg novog zajedničkog putovanja.

Odaberite zajednički glazbeni ukus

Iako se s partnerom vjerojatno odlično nadopunjujete, to ne mora nužno značiti i da su vam glazbeni ukusi identični. Prije nego što odaberete konačnu pjesmu za svoj prvi ples, porazgovarajte i dogovorite u kojem će smjeru teći odabir pjesme. Odaberite žanr prema kojem oboje imate afiniteta, ali pripazite da on ipak ostane u okvirima svadbene svečanosti. Heavy metal i rock ipak ostavite za druge prilike.

Pronađite stihove koji opisuju vašu vezu

Nakon što ste odabrali glazbeni žanr i izbor pjesama suzili na nekoliko desetaka, vrijeme je da sjednete i pažljivo promotrite stihove. Zasigurno će vam se neki stihovi činiti stranima, a neki kao da su napisani upravo za Vas. Kako bi prvi ples bio savršen, važno je odabrati pjesmu koja savršeno opisuje vašu vezu, njezine faze i ono što osjećate jedno prema drugome.

Odaberite plesnu pjesmu

Vjenčanje je radostan događaj pa neka takva bude i pjesma za prvi ples. Melankolične pjesme ostavite za neke druge prilike te odaberite neku za koju ćete lako naučiti koreografiju. Ne ide li vam plesanje od ruke, razmislite o upisu tečaja plesa nekoliko mjeseci prije samog vjenčanja. To je prilika za koju se vrijedi potruditi naučiti barem osnovne korake na odabranu glazbenu podlogu. Mnogi parovi odabiru koreografiju iz svjetski poznatog filma „Prljavi ples“ na pjesmu „Time of my life“, no to ne mora biti i vaš izbor. U dogovoru s instruktorom odaberite koreografiju koja vam neće biti prezahtjevna, a imajte na umu i haljinu koju ćete odjenuti kako Vam ne bi sputavala kretnje.

Ako vam je za oko zapela pjesma koja vas savršeno opisuje kao par, ali se na nju ne možete plesati ili pak je ritam možda prebrz, nemojte se ustručavati dogovoriti s glazbenicima koje ste odabrali plesniju verziju pjesme.

Ne bojte se biti nekonvencionalni

Heavy metal i rock možda i nisu najbolji odabir za vjenčanje, ali ne ustručavajte se biti svoji prilikom odabira pjesme. To je vaš dan i važno je da glazba refleksira vaš ukus, a ne ukus gostiju. Dakako, pjesme u dogovoru s glazbenicima možete prilagoditi svečanoj atmosferi vjenčanja, no ne zaboravite da vi trebate uživati u svojem prvom plesu.

Ne želite li cijele 3-4 minute biti u središtu pozornosti, otplešite 40-50 sekundi na laganije taktove, a potom dajte pjesmi svoj dodir. Možete napraviti miks nekoliko vama najdražih pjesama, ubrzati im tempo pa i uključiti sve goste u taj ples. Vaša mašta je jedina granica.

 

Kako biste se lakše snašli u moru romantičnih pjesama, u nastavku donosimo popis od 20 domaćih i 20 stranih pjesama koje bi bile idealne za prvi ples. Ovo su samo naši prijedlozi, a na vama je da odlučite u kojem će smjeru teći taj uistinu poseban i jedinstven trenutak u vašim životima.

 

Lista domaćih pjesama

 1. Slađana Milošević i Dado Topić – Princeza
 2. Jacques Houdek – Stotinama godina
 3. Klapa Cambi – Samo jubav ostaje
 4. Oliver Dragojević – Trag u beskraju
 5. Doris Dragović – Ti si čovjek za mene
 6. Vinko Coce – Vilo moja
 7. Tony Cetinski i Ivana Banfić – To je vrijedilo čekati
 8. Tony Cetinski – Kad žena zavoli
 9. Nina Badrić – Čarobno jutro
 10. Boris Novković – U dobru i zlu
 11. Crveni koralji – Mnogo, mnogo značiš za moj život, draga
 12. Lea Dekleva i TBF – Dogodila se ljubav
 13. Kristijan Rahimovski – Sto godina
 14. Neno Belan – Ljubav postoji zbog nas
 15. Latino – Divno je biti nekome nešto
 16. Bojan Jambrošić – Bolji od ljubavi
 17. Zlatko Pejaković – Samo jednu želju imam
 18. Gibonni – Lipa moja
 19. Lana Jurčević i Luka Nižetić – Prava ljubav
 20. Bosutski bećari i Klapa Cambi – Sad kad došla si

Lista stranih pjesama

 1. John Legend – All Of Me
 2. Etta James – At Last
 3. Bill Medley i Jennifer Warness – (I had) The Time of My Life
 4. Newsong – When God Made You
 5. Boyzone- Every Day I love you
 6. Joe Cocker i Jennifer Warness – Up Where We Belong
 7. Paul McCartney – Maybe I’m Amazed
 8. Diana Ross i Lionel Ritchie – Endless love
 9. Celine Dion – Because You Loved Me
 10. Frank Sinatra – Moon River
 11. Whitney Houston – I Will Always Love You
 12. Ben E.King – Stand by Me
 13. Percy Sledge- When a man loves a women
 14. Elton John – Your Song
 15. Justin Timberlake – Mirrors
 16. Joe Cocker – You’re So Beautiful
 17. Norah Jones – Come Away With Me
 18. Eric Clapton – Wonderfull Tonight
 19. Christina Perry – A Thousand Years
 20. Celine Dion – My Heart Will Go On
Ova web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.
preloader