Šminka za Vaše vjenčanje

Želja svake mladenke je biti posebna i najljepša na svoj najljepši dan, a šminka je upravo onaj završni detalj koji sve mora učiniti savršenim.

Kako biste bili sigurni da će tog dana šminka biti savršena, kao i sve ostalo, važno je unaprijed se pripremiti, uvidjeti što Vam najviše pristaje i odlučiti u kojem smjeru želite krenuti. Kroz naših nekoliko savjeta skrenut ćemo Vam pažnju na sve ono što morate imati na umu.

Odaberite vizažista

Iako se mnoge djevojke i žene same svakodnevno šminkaju, dan vlastitog vjenčanja ipak je prilika kada se najbolje prepustiti u ruke profesionalcu. Vizažist će Vas vidjeti drugim očima i istaknuti na Vama ono najljepše na način kojeg se Vi možda ne biste ni sjetili. Osim toga, na taj ćete dan biti preuzbuđeni i vjerojatno pod barem malom dozom stresa, a u takvom stanju nećete moći sami savršeno našminkati delikatne dijelove poput očiju.

Cijene šminkanja kreću se već od sto kuna pa do nekoliko stotina, ovisno o lokaciji, a zanimljivo je da mnogi vizažisti nude i posebne pakete za mladenke i njihove kume i majke, odnosno najvažnije gošće na vjenčanju.

Odlučite što želite naglasiti

Iako vjerojatno želite angažirati vizažista kako ne biste imali dodatnih stresova na dan vjenčanja, to ne znači da se morate dati njemu potpuno u ruke i da ne smijete sami dati ideje za svoj make–up. U dogovoru s osobom koja će Vas šminkati, bio to profesionalni vizažist ili pak prijateljica kojoj šminkanje ide odlično od ruke, dogovorite što želite naglasiti. Mnoge se mladenke odlučuju za jednostavan, nježan make-up, koji zagovaraju i vizažisti jer će biti najpostojaniji, no to ne znači da ne možete odabrati jače naglašene oči ili pak usne. Nikako ne smije biti naglašeno oboje jer jača šminka je ipak za neke druge prilike, a ne za romantični događaj poput vjenčanja.  

Želite li naglasiti oči, najbolja varijanta je lagani smokey eyes u različitim varijantama boja, dok je za dramatični ruž najbolje odabrati onaj zagasito crveni.

Ne povodite se za trendovima

Kao i u modnoj industriji, trendovi se mijenjaju i u području dekorativne kozmetike pa tako i u pogledu make-upa mladenki. Ipak, važnije od praćenja trendova je da se osjećate ugodno s odabranom šminkom. Trendove se nikad ne treba slijepo slijediti jer ne pristaje svakome ono što je trenutno „in“. Mnogo je važnije da odabrana šminka odgovara Vašoj osobnosti, da naglašava ono najbolje na Vama te da Vam se ne čini da vidite stranca u ogledalu.

Primjerice, onima svjetlije puti i kosi odgovarat će uvijek nježnije nijanse sjenila i ruža, a onima tamnijeg tena i kose nešto jače boje, neovisno o trendovima.

Šminku uskladite s vjenčanicom i nakitom

Šminka li Vas netko od Vaših bližnjih ili pak vizažist, svakako mu skrenite pozornost na vjenčanicu i nakit koji ćete nositi. Neke se mladenke odlučuju na pokoji detalj u boji kao što su ružičaste ili crvene naušnice te svilena mašna u ponekoj dramatičnijoj boji. Te boje možete uskladiti s bojem ruža, a pazite li iznimno na detalje, boju ruža čak možete uskladiti s bojom cvijeća u svome buketu. Dakako, ne zaboravite da takvo naglašavanje usana ne ostavlja prostora naglašenim očima.

Na vjenčanje sa sobom ponesite ruž i mat puder

Iako ćete zasigurno pripaziti na kvalitetu pudera kojim ćete biti našminkani za svadbu te kvalitetu ruža, vjenčanje je prilika kada svi žele doći do mladenke, zagrliti je i poljubiti, a to znači da Vam ni najbolja šminka neće u potpunosti izdržati cijeli dan i cijelu noć. Neka netko od Vaših prijateljica, kuma ili pak Vi sami ima sa sobom puder i ruž u Vašoj nijansi da biste mogli lagano popraviti šminku prije fotografiranja.

Ipak, upamtite da je najbitnije da tijekom vlastitog vjenčanja maksimalno uživate pa nemojte svakih nekoliko minuta provoditi u popravljanju šminke. Popravite je samo prije fotografiranja, ako je potrebno.

Pripazite na dioptrijske naočale

Nosite li naočale te niste u mogućnosti za sam dan vjenčanja nabaviti kontaktne leće ili pak biti cijelo vrijeme bez naočala, pripazite da i vizažistu skrenete pozornost na to. Dioptrijske naočale povećaju izgled očiju pa tada make-up očiju mora biti decentniji i laganiji.

Dogovorite termin za probno šminkanje

Kako na sam dan vjenčanja ne bi bilo dodatnog stresa, suza i eventualnih svađa, predlažemo Vam da ranije isprobate šminku koju ćete nositi na svadbi. Uglavnom je probno šminkanje uključeno u završnu cijenu šminkanja mladenke, a to je i prilika da s osobom koja će Vaš šminkati dogovorite i najsitnije detalje. Odlučite li se ipak da ćete se sami našminkati jer Vam to odlično ide od ruke, također ranije sve isprobajte.

Možete isprobati nekoliko različitih izgleda pa se fotografirati kako biste mogli bolje odabrati ono što Vam se najviše sviđa.

Uzimajući u obzir naše savjete, razmislite kakva mladenka želite biti te što želite najviše istaknuti na sebi. U dogovoru s vizažistom i odaberite najbolju šminku u skladu sa svojim tenom, bojom očiju i kose te vjenčanicom i nakitom koji ste odabrali.

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.
preloader