Proljetno vjenčanje

Proljeće se smatra najljepšim godišnjim dobom koje je kao stvoreno za svadbene svečanosti. Priroda se budi i počinje pokazivati svoje najljepše izdanje. Rađa se novi život i svi su nekako poletniji i veseliji. Imate li tu sreću da svoje vjenčanje organizirate u proljetnim mjesecima, maksimalno iskoristite sve njegove blagodati, a mi ćemo Vam u tome pomoći našim savjetima.

Prilikom organiziranja proljetnog vjenčanja na umu treba imati paletu boja koju ćete odabrati kao temelj, lokaciju, dekoraciju, haljinu i frizuru u skladu s proljećem te proljetni jelovnik.

Paleta boja

Proljeće karakteriziraju pastelne nijanse boja kao što su svijetloplava, ružičasta, žuta, ljubičasta i zelena. Jedna od njih može biti Vaša temeljna boja koju ćete moći odlično ukomponirati s bijelom bojom haljine, stolica i stolova. Čak možete i odstupiti od klasike pa u skladu s proljetnim bojama odabrati i vjenčanicu koja će lagano odudarati od bijele boje te naginjati pastelnim tonovima odabrane temeljne boje dekoracija.

Lokacija

S dolaskom ljepšeg, proljetnog vremena pružaju Vam se sve veće mogućnosti odabira lokacije svadbene svečanosti. Za razliku od zimskih vjenčanja, proljetna vjenčanja mogu se organizirati na otvorenome, no imajte na umu da proljetno vrijeme zna biti dosta varljivo pa nemojte dopustiti da Vas iznenadi pljusak. Želite li imati svadbu u prirodi, uvijek imajte na umu mogućnost kiše pa neka u blizini bude veliki šator ili pak neki drugi zatvoreni prostor u koji se svečanost može preseliti. Najbolja bi varijanta bila odabir šatora kojem se mogu podignuti bočne strane kako biste mogli maksimalno uživati u pogledu na prirodu.

Dekoracija

Dekoracija proljetnih vjenčanja najzanimljiviji je dio jer pruža nebrojeno mnogo mogućnosti koje Vam daje priroda. Proljeće je vrijeme cvjetanja ljubičica, tulipana, tratinčica, božura, narcisa, zumbula, đurđica i mnogog drugog predivnog cvijeća. Odaberite svoje najdraže proljetno cvijeće u skladu s odabranom paletom boja i krenite u dekoriranje prostora.

Tulipani su vrlo zahvalni kao cvijeće za mladenkin buket jer dugo mogu izdržati bez vode, a da pritom ne izgube svoju formu. Božuri, kao simbol prosperiteta i sretnog braka, idealni su ako ste se odlučili za ružičaste i bijele nijanse dekoracija. Tratinčice i ivančice simboliziraju nevinost, a osim u dekoraciju na stolu, odlično će se uklopiti i u kosu mladenke i djeveruša. Udajete li se u rano proljeće, zanimljiv izbor za dekoraciju mogu biti narcise. Osim što su simbol novog buđenja i rađanja novog života, njihov neodoljiv miris zasigurno neće goste ostaviti ravnodušnima. Jedno od najljepših proljetnih cvijeća zasigurno su zumbuli, koji se mogu pronaći u crvenoj, narančastoj, žutoj, ljubičastoj, plavoj i bijeloj boji pa su idealna dopuna širokoj paleti boja dekoracija. Simboliziraju vjernost, a krasi ih i opojan miris, baš kao i đurđice – bijelo zvonoliko cvijeće u kiticama koje može biti odličan izbor za minimalistička vjenčanja.

Svo spomenuto cvijeće možete staviti u prozirne staklene vaze, napraviti od njih cvjetne kugle, pa čak i cvjetni zid koji može poslužiti kao vrlo zanimljiva scenografija za nastanak svadbenih fotografija.

Proljeće je nezamislivo bez ptica i leptira pa i njihove motive možete vješto uklopiti u svadbenu dekoraciju. Na stolove možete staviti dekorativne krletke ptica, u njih staviti malene svijeće ili pak čak i cvijeće. Papirnate leptire možete umetnuti i u bukete, a također mogu biti zanimljiva dekoracija na tanjurima gostiju.

Zanimljiv poklon koji možete dati svojim gostima kao dio zahvalnice, a koji je usko vezan uz proljeće, jest sjeme u malim vrećicama ukrašenim srcima, vašim inicijalima ili nekim drugim motivom uz koji možete napisati: „Posijte i gledajte kako vaša ljubav raste.“

Ako Vam je leptir jedan od motiva kojima se koristite u svojoj dekoraciji, gostima također možete pokloniti ornamente u obliku leptira ili pak već spomenute dekorativne male ptičje krletke sa svijećama.

Odjeća i frizura

Toplije proljetno vrijeme daje Vam velike mogućnosti da kao mladenka date mašti na volju u pogledu Vaše vjenčanice i frizure.

Ako ste već vjenčanje zamisliti kao slavljenje proljeća i novog početka, neka se to vidi i u vašoj kosi i vjenčanici. Kosu možete ukrasiti brojnim pletenicama u koje se može uplesti proljetno cvijeće, a haljina neka također bude u tome duhu. Bijeli izvezeni cvjetovi ili pak neki drugi ukrasi u kombinaciji s pastelnim tonovima cvijeća u buketu najbolje će naglasiti samu temu vjenčanja.

Jelovnik

Osim cvijeća, proljeće nam daje i obilje povrća koje vrlo lako možete ukomponirati u svoj svadbeni jelovnik. Tako se na meniju mogu naći šparoge, rotkvice i drugo sezonsko povrće koje se može ukomponirati u kanapee ili pak kao prilog glavnim, nešto laganijim jelima.

Dašak proljetne prirode može se vidjeti i na svadbenoj torti pa je jedan od prijedloga da svadbenu tortu ukrasite kandiranim sezonskim cvijećem poput ljubičica, tratinčica i drugog cvijeća, ovisno o paleti boja za koju ste se odlučili kao za nit vodilju. Pastelne se boje mogu vidjeti i na kolačima pa se ne bojte odstupiti od tradicionalnih kolača te odabrati npr. šarene francuske macronse ili pak cupcakese.

Nadamo se da smo Vam ovim savjetima barem malo otvorili put prema stvaranju Vaših ideja i organizaciji savršenog proljetnog vjenčanja koje će svi dugo pamtiti.

 
Ova web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.
preloader