Vjenčane zahvalnice

Planiranje vjenčanja jedno je od najljepših razdoblja svake buduće mladenke (pa i ponekog mladoženje), ali sa sobom nosi i puno odgovornosti, promišljenih koraka i razmišljanja unaprijed. Kao što treba misliti na sve aspkete same svadbe, od vjenčanice, jelovnika, fotografa, pa sve do frizure i glazbe, tako treba razmišljati i o onome što slijedi nakon vjenčanja. Mladenci će od svakog gosta primiti poneki poklon, u obliku novca ili pak nekih uporabnih predmeta, primjeraka umjetnosti i slično. S obzirom da su gosti izdvojili svoje vrijeme i novac kako bi sudjelovali u vašem najljepšem danu, red je da vi kao novopečeni supružnici svojim gostima zahvalite što su bili uz vas, a najčešći način za to je putem vjenčanih zahvalnica.

Vjenčane zahvalnice obično su već dio tradicije kojom mladenci svojim gostima zahvaljuju što su bili dio njihovog vjenčanja.  Već se desetljećima one u Hrvatskoj daju na gotovo  uvijek identičan način – kratki uniformirani tekst kraj kojeg stoji slika mladenaca. Obično se one tiskaju zajedno s pozivnicama pa su i u istome stilu.

Iako ni to nije loše, možda je ipak vrijeme za nešto osobnije i drugačije. U nastavku Vam donosimo kreativnije i drugačije ideje kojima ćete svoje uzvanike zasigurno ugodno iznenaditi.

Predlažemo Vam da svojim gostima pristupite osobnije te im pošaljete zahvalnice koje ćete sami ispisati. Tako ćete im umjesto uniformiranih i hladnih zahvalnica dati nešto uistinu osobno. Ako ih planirate poslati poštom, nemojte zaboraviti na vrijeme prikupiti sve njihove adrese, a potom krenite na posao.

Za početak je potrebno nabaviti jednostavne, ali elegantne papire. Mogu biti s nekim uzorkom, no važno je da predstavljaju vas kao par i da se nadovezuju na vjenčanje. Planirate li ih ispisati na računalu, dodajte i svoje inicijale na dnu stranice kao monogram. Koristite samo svoja osobna imena za taj dio (bez prezimena) jer će tako zahvalnica izgledati toplije i prisnije.

Što se tiče boja i dizajna fonta, neka on bude crni ili plavi te što jednostavniji kako bi se mogao lako čitati. Ako pišete vlastoručno, pripazite da rukopis bude uistinu čitak i da odabrana kemijska olovka ne ostavlja tragove.

Iako se većina mladenaca odlučuje na tiskanje zahvalnica potpuno jednakih za sve goste, mi Vam predlažemo da ipak razmislite o njihovom personaliziranju. Personalizirajte svoju zahvalnicu pa se obratite imenom onima kojima pišete, a svakako se i osvrnite na poklon koji ste primili. Ako ste primili novac, objasnite im u što ćete ga uložiti.

Inspirirajte se našim primjerom:

Dragi striče Marko, od sveg ti srca hvala što si bio dio našeg najljepšeg dana.  Tvoja nam je prisutnost uistinu mnogo značila prilikom našeg stupanja u novi život. Hvala ti na poklonjenom novcu. On će biti dio naše štednje za naš prvi dom. Hvala ti što si mislio na nas.

                                                                                                                 S ljubavlju, tvoji Mihaela i Ivan 

 

Možee primijetiti da na dnu teksta stoje potpisi i mladenke i mladoženje. Neovisno o tome kome se zahvaljujete, bilo svojoj strani gostiju ili pak strani gostiju svojeg partnera, imajte na umu da je poklon bio namijenjen vama kao paru pa je stoga nužno da vaša oba imena stoje na zahvalnici.

Ako Vam se čini da bi Vam taj način zahvaljivanja ipak oduzeo previše vremena, igrajte na sigurno pa unaprijed tiskajte zahvalnice.

I u tom se slučaju možete inspirirati našim primjerima:

Zahvaljujemo vam što ste bili dio našeg naljepšeg dana. Hvala vam na svoj pozornosti, darovima i izrečenim željama.

Vesna i Marko

Krenuli smo na novo putovanje. Od srca vam hvala što ste nas ispratili u novi život i ispunili nas lijepim mislima i željama.

Vaši Valerija i Dejan

Život ne bi bio isti kad ne bismo imali drage osobe koje ga čine šarenijim. Hvala vam što ste bili s nama na prvi dan početka našeg novog životnog putovanja.

Marija i Robert

Za koju se god opciju odlučite, personalizirane ili pak uobičajene zahvalnice, možete ih nadopuniti poklonima za goste. Poklone možete podijeliti već na samoj svadbenoj svečanosti, a možete ih i poslati poštom ili pak sve uzvanike osobno posjetiti nakon svadbe kako biste im predali poklon. 

Ako ste imali tematsko vjenčanje, primjerice s morskim motivima, neka tematski  budu i pokloni za goste. Kao malo iznenađenje svojim uzvanicima možete pripremiti paket s dva mirisna sapuna u obliku morskih školjkica.  Ako ste imali zimsko vjenčanje, svojim gostima možete pokloniti male bookmarkere (označivače stranica knjiga) u obliku pahuljica koji se mogu naći na internetu već  po cijeni od samo nekoliko kuna. Mnogi se mladenci, koji su odabrali zimu kao godišnje doba za svoje vjenčanje, odlučuju za adventsko svadbu, pa ako ste vi jedan od takvih parova, svoje goste možete iznenaditi unikatnim kuglicama ili pak drugim ukrasima za bor na koje ćete tiskati svoje inicijale i datum vjenčanja.

Vjenčanja predstavljaju slavljenje ljubavi pa neka takve budu i vaše zahvalnice zajedno s malim poklonima. Gostima možete zahvaliti darujući im otvarač za boce, čiji će gornji dio biti dizajniran u obliku srca. Možete im zahvaliti bombonima ili čokoladom u obliku srca, a posebno zanimljiva ideja je darivanje kombinacije bijele i crne čokolade, koja simbolizira spajanje dvije različite jedinke. Crnu čokoladu možete smjestiti u kutijicu dizajniranu kao figuru mladoženje, a bijelu u kutijcu dizajniranu kao figuru mladenke, naravno, u bijeloj boji.  Možete im zahvaliti  i zaljubljenim figuricama bubamara koje će im donijeti sreću.

Gostima možete zahvaliti i detaljima koje će zauvijek moći svakodnevno koristiti. Takavi su, primjerice, posudice za sol i papar u obliku zaljubljenih ptica.

Jedan od posebno zanimljivih načina je darivanje gostiju sjemenkama vama najdražeg cvijeća. Možete nabaviti posebne vrećice na koje ćete otisnuti svoja imena i datum vjenčanja, a možete dodati i natpis kao primjerice:

Naša ljubav raste iz dana u dan. Posijte i vi svoju i gledajte je kako raste.

Ideje kojima možete zahvaliti svojim gostima uistinu su brojne. Razmislite o motivima koji se provlače kroz vašu svadbu pa planirajte i zahvalnice u tome tonu. Predlažemo vam da svakako kao par razmislite o tome da personalizirate svoje zahvalnice, zahvalite svakome gostu naosob, a posebno ćete ih iznenaditi malim poklonima po kojima će zauvijek pamtiti dan kada su prisustvovali vašem vjenčanju.  Svi su vaši uzvanici izdvojili svoje vrijeme kako bi mogli biti s vama pa im uzvratite istom mjerom.

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.
preloader