Što Vaš nakit govori o vama

Prilika za ostavljanje prvog dojma nikada se ne pruža dvaput, a osim vaše odjeće i govora tijela, veliku ulogu u tome igra i nakit koji nosite. Nakit oživljava svaku modnu kombinaciju i daje joj završni dodir pa je stoga važno biti upoznat s porukama koje Vaš nakit šalje o Vama.

S obzirom na vrstu, materijal i stil nakita koji obično nosite, osobe iz Vaše okoline mogu mnogo saznati o Vašem karakteru, stavovima i vrijednostima.

  1. Vrsta nakita

Uzme li se u obzir vrsta nakita prema kojoj gajite posebnu privrženost, pripadate jednoj od skupina koja voli naušnice, ogrlice i lančiće, prstene ili pak narukvice. Osobe koje naušnice vide kao svoj omiljeni modni dodatak imaju oko za detalje, izrazito su ženstvene i senzualne, a nose li pak viseće naušnice ponosno pokazuju svoj odabir. Oni koji su skloni nošenju lančića i ogrlica žude za pažnjom, dok su oni koji nose prstenje prizemljeniji i praktičniji. Nošenje narukvica veže se uz detaljno praćenje trendova pa će takve osobe uvijek imati u vidu je li trenutno u trendu nošenje sitnih ili pak krupnih narukvica.

  2. Materijal

Odabir omiljenog materijala nakita koji nosite govori mnogo o svakodnevici Vašeg životnog stila, ali i odgoja u obiteljskom domu. Za žutim zlatom posezat će oni kojima su tradicija i obiteljske vrijednosti na prvom mjestu. Bijelo zlato i srebro biraju oni koji teže praktičnosti i paćenju trendova. Dijamante (ili čak i njihove replike) biraju oni koji imaju rafiniran ukus za stil, elegantni su i romantični te uvijek vjeruju u dobro u ljudima i bolju sutrašnjicu. Za biserima posežu ne samo oni kojima je elegancija na prvom mjestu, nego i oni koji svojem stilu žele pridodati dašak retro ugođaja. Naime, najnoviji trendovi nalažu perle i njihove imitacije na svakodnevnom nakitu, kako na naušnicama i ogrlicama, tako i na narukvicama.

  3. Stil nakita

Priča o nakitu i dojmu koji on ostavlja najlakše se može pratiti putem stila nakita koji običavate nositi.

Posljednjih godina na svjetskoj modnoj sceni ponovno svoj procvat doživljava vintage nakit, nakit koji se može pronaći u ormarima naših baka i mama, ali i u najnovijim kolekcijama modnih kuća. Osobe sklone takvom nakitu su vrlo ženstvene, ali i sentimentalne te se s nostalgijom prisjećaju prošlih vremena ili pak žale što nisu ranije rođene. Ne propuštaju priliku okolini dati do znanja da su neka prošla vremena bila bolja. Obično se odlučuju za određeni period 20.stoljeća te su mu vjerni i u nakitu, ali i u odjeći.

Elegantan i klasičan nakit koji uključuje dijamante, perle i različito drago kamenje nose oni koji njeguju klasičan stil. Njima je manje uvijek više, a na umu im je uvijek poznata uzrečica Coco Chanel: „Prije izlaska iz kuće uvijek se pogledaj u zrcalo i skini jedan komad nakita sa sebe.“ Obiteljske vrijednosti, manire, proslave i druženja u manjem krugu ljudi ono je što odlikuje ljude sklone klasici. Zaziru od velikih gužva te im je uvijek najugodnije samo s ljudima s kojima su najbliskiji.

Nasuprot klasici nalazi se odvažan i slojevit stil nošenja nakita. Osobe sklone nošenju tzv. statement ogrlica slove kao samopouzdane, socijalne, vrlo aktivne, ali i željne pažnje u svakom pogledu. Prate najnovije trendove te u skladu s njima kreiraju svoj trenutni stil. U definiranju njihovog stila veliku ulogu igraju i hit boje sezone pa se tako oni nikad neće držati samo jedne boje ili pak jednog materijala. Često nakit nose slojevito, kao na primjer, velik broj manjih prstena ili pak narukvica, a time žele privući pažnju na određeni dio tijela za koji žele da najviše dođe do izražaja.

Sportski stil rezerviran je za one kojima su jednostavnost i funkcionalnost na prvome mjestu. Takve osobe najčešće biraju male komade nakita od zlata, srebra ili nehrđajućeg čelika, a vrlo često u svakodnevici posežu samo za ručnim satovima, dok sav ostali nakit ostavljaju za posebne prilike. Važno im je da sve što nose bude praktično i nenametljivo kako bi se mogli u potpunosti posvetiti svojim svakodnevnim obavezama. Ne opterećuju se modnim trendovima, nego nose onaj nakit s kojim se osjećaju najugodnije.

Alternativni stil nakita uključuje nošenje piercinga, lanaca, nakita sa šiljcima, ali i onoga napravljenog od tkanine pa i prirodnih materijala. Osobe koje imaju piercing često su okarakterizirane kao buntovnici i protivnici društvenih normi. Uz to, nošenje većih lanca te nakita sa šiljcima govori o njihovoj nekonvencionalnosti. Osobe koje posežu za nakitom od tkanina ili pak prirodnih materijala kao što su šljunak ili drvo inovativne su i fleksibilne te se žele izdvojiti iz mase. U potrazi su za svojim stilom pa je nošenje raznolikog alternativnog nakita dio njihove svakodnevice kojim nastoje pronaći svoj stil.

Nošenje religijskih simbola na nakitu odabrat će oni koji osim svoje privrženosti određenoj religiji žele pokazati da su odani i iskreni. Najčešće su idealisti koji vjeruju da svojim djelovanjem mogu utjecati na promjene u svijetu, a ovisno o tome biraju li manje ili veće religijske simbole pokazuju koliko žele promijeniti svijet oko sebe.

Nošenje inspiracijskog nakita prakticiraju osobe koje u svemu oko sebe traže inspiraciju. Vrlo su fokusirane na svoje ciljeve, ali im ponekad nedostaje snage suočiti se sa svakodnevnim izazovima te upravo zato u predmetima iz svoje okoline traže inspiraciju. Takve se osobe najčešće mogu prepoznati po nošenju niza manjih narukvica sa simbolima vječnosti, sreće i ljubavi.

Trendovski nakit dio je izgleda modno osviještenih osoba koje slijepo slijede modne trendove, bez obzira odgovara li određeni nakit njihovom stilu ili ne. Takve se osobe još uvijek traže, a često pate od nedostatka pažnje koju žele zadobiti upravo nošenjem najnovijih komada nakita iako on uvijek nije u skladu ni s njihovom dobi ni stilom.

 

Nakit doista može otvoriti putove analiziranju Vaše osobnosti pa stoga nikada nije na odmet imati u vidu kakve poruke šaljemo svojoj okolini. Niste li sigurni što će određeni komad nakita reći o Vama ili ne znate kakav bi nakit željela osoba kojoj ga kupujete kao poklon, dovoljno je zatražiti pomoć naših stručnih prodavača koji će Vam pomoći da nakit uskladite s osobnošću pojedinca.

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.
preloader