Što pokloniti vjenčanim kumovima?

Posljednjih se godina i u Hrvatskoj sve više ustalila praksa darivanja gostiju na vjenčanju, a posebno onih najbližih – roditelja te vjenčanih kumova. Svim se gostima često daruju kolači koji im se nose njihovim kućama dan ili dva prije samog vjenčanja, a nakon vjenčanja obično slijede zahvalnice te još poneki manji poklon, primjerice bombonijera. Ipak, za razliku od drugih gostiju, vjenčani kum i vjenčana kuma najviše su sudjelovali u samoj pripremi vjenčanja i bili podrška mladencima pa zasigurno zaslužuju posebniji poklon.

Ako ste Vi jedna od budućih mladenki ili budući mladoženja te ne znate kako biste se na samom kraju zahvalili vjenčanim kumovima na svemu što su napravili za vas, pročitajte naše savjete.

Pokloni za vjenčanu kumu

Vjenčana je kuma bila uz Vas tijekom svih priprema vjenčanja. S njome ste tražili vjenčanicu, jadali ste joj se kada ste imali probleme s pronalaskom glazbenog benda, veselili se kad ste napokon pronašli savršene cipele, a sve to itekako zaslužuje zahvalu. Upravo Vam zato predlažemo neke ideje.

Ogrlica ili lančić

Nakit je nešto što ostaje vječna uspomena pa zašto ne biste svoju vjenčanu kumu razveselili personaliziranom ogrlicom? Personaliziranu notu ogrlici će dati gravura na privjesku ili pak privjesak u obliku slova. Primjerice, ako ste prijateljice dugi niz godina te ne možete svoje živote zamisliti jedna bez druge, možete joj pokloniti ogrlicu s prvim slovima vaših imena. Niste li ipak tako bliske, a svakako joj se želite zahvaliti, razmislite o jednostavnoj zlatnoj ogrlici od bijelog ili žutog zlata ili pak o lančiću s jednostavnim privjeskom. Čak i s izborom privjeska možete mašti dati na volju pa se potrudite da privjesak bude tematski vezan za vjenčanje ili Vaš odnos. Primjerice, udajete li se zimi, poklonite joj privjesak malene pahuljice. Udajete li se na proljeće, razmislite o malom cvijetu ili djetelini.

Narukvica prijateljstva

Narukvice prijateljstva nikada ne izlaze iz mode pa nema potrebe da odustajete od njih čak i kada je Vaše djetinjstvo ili djevojaštvo završilo. Danas se na tržištu mogu naći uistinu zanimljive narukvice koje su kombinacija pletiva s metalom. Tako možete odabrati primjerice, pletivo / konce u tematskoj boji vjenčanja i kombinirati ih s bijelim, ružičastim ili žutim zlatom. Ako ste prijateljice još od djetinjstva, to će biti posebno lijepa gesta kojom će vjenčana kuma biti oduševljena.

 

Naušnice

Jednostavne, elegantne naušnice savršen su poklon za vjenčanu kumu. Ako je i Vaše vjenčanje zamišljeno kao jednostavno, ali elegantno, naušnice će biti savršen nastavak priče. Predlažemo da se odlučite za male, jednostavne naušnice od bijelog zlata ili srebra.

Dakako, pripazite na to ima li Vaša vjenčana kuma probušene uši ili ne jer s obzirom na to morate odabrati različit tip naušnica.

Ručni sat

Ručni sat je klasični poklon s kojim ne možete nikad pogriješiti. Jedino na što treba obratiti pozornost jest odabir boje. Dakako, zlatni i srebrni satovi najbolje će pristajati u bezbrojnim prilikama, no ako je Vaša vjenčana kuma sportski tip osobe te joj nije previše stalo do nakita, radije se odlučite za satove jednostavnijih linija i remenja. Ono što će dati posebnu draž takvom poklonu jest gravura. Na poleđini sata ugravirajte kratku poruku s datumom vjenčanja.

Haljina za vjenčanje

Najčešće vjenčane kume, za razliku od djeveruša, same biraju i plaćaju haljinu koju će nositi na pir. Kako vjenčana kuma uz odabir haljine najvjerojatnije ima i poprilične druge troškove oko vašeg svadbenog slavlja, poklonite joj haljinu koju će nositi na vjenčanje. Najbolje je ako odete s njom u biranje haljine te je tada iznenadite plaćanjem. Ako haljina bude klasična, moći će je nositi i nakon vjenčanja u drugim raznim prilikama.

Marama ili pašmina

Znate li da Vaša vjenčana kuma voli nositi marame ili pašmine, poklonite joj jednu. Ipak, s obzirom da je to Vaš izraz zahvale, neka marama ili pašmina bude od kvalitetne i elegantne tkanine, a kako biste joj dali personalni dodir, kod krojačice možete dati izvesti datum vjenčanja ili pak vaše inicijale u kut marame. Tako će se vjenčana kuma uvijek sjećati jedinstvenosti ovog poklona.

Dan proveden na spa tretmanima

Kada napokon završi stresno razdoblje pripremanja vjenčanja, opustite se sa svojom kumom u toplicama ili salonima za uljepšavanje. Neka to bude samo vaš dan kako biste joj mogli zahvaliti na svemu što je činila za Vas tijekom priprema vjenčanja.

12 poklona kroz godinu dana

Većina vjenčanja priprema se u prosjeku oko godinu dana, posebno ako je riječ o velikom, tradicionalnom vjenčanju. Tijekom cijelog tog vremena vjenčana je kuma bila uz Vas, a ako Vam je uz to i najbolja dugogodišnja prijateljica, zašto i Vi njoj je biste zahvaljivali malim znacima pažnje kroz duži period? Primjerice, jedan mjesec lokalna joj voćarna može dostaviti košaru punu voća, drugi mjesec na njezino ime možete platiti večeru u restoranu za nju i njezinog odabranika, na portalima za grupnu kupovinu za uistinu malu svotu možete je upisati u teretanu na jedan mjesec… Odlučite li se za ovaj poklon, u 12 omotnica napišite što je sve čeka kroz godinu dana te umetnite eventualne kupone i detalje. Sve to možete zapakirati u ukrasnu drvenu kutiju, a kao šlag na kraju, neka se tu nađe i posebna bombonijera.

Pokloni za vjenčanog kuma

Baš kao što je vjenčana kuma bila uz mladenku, tako je i vjenčani kum tijekom priprema bio podrška svome prijatelju. S njim je možda birao odijelo, bio podrška kada se činilo da će nešto poći po zlu, organizirao je momačku večer, održao govor i brinuo se o gostima. Upravo zato i on zaslužuje mali znak pažnje kojim ćete mu izraziti svoju zahvalnost.

Ručni sat

Ručni sat cijenjen je poklon s kojim se uistinu rijetko može pogriješiti. Bitno je samo da znate naginje li Vaš vjenčani kum više sportskim ili elegantnim satovima. Na poleđini ugraviraje datum vjenčanja i kratku zahvalu kako biste poklon učinili osobnijim.

Butelja vina

Kvalitetna butelja vina uvijek će naići na odobravanje, posebno ako je upakirate u personaliziranu drvenu kutiju. Na kutiji se može ugravirati datum vjenčanja i zahvala kumu, a kako bi poklon trajao zauvijek, dodajte i dvije čaše s inicijalima mladenaca.

Set cigara

Voli li Vaš vjenčani kum više cigare nego vino, poklonite mu kvalitetne cigare u drvenoj kutiji. Iako ćete za njih morati izdvojiti nešto više novca, isplatit će se. U unutrašnjosti kutije također možete ispisati ili ugravirati posebnu poruku i datum vjenčanja.

Umjetnička slika ili fotografija

Ako znate da Vaš vjenčani kum voli umjetnost te skuplja fotografije ili slike, nova umjetnina odlično će se uklopiti u njegov dom.

Dan u adrenalinskom parku

Nakon što se vratite s medenog mjeseca i nakon što nestane stres oko organizacije vjenčanja, izdvojite jedan dan za sebe i svog vjenčanog kuma. Neka to bude pravi muški dan pa ga odvedite u adrenalinski par. U Hrvatskoj se nalazi nekoliko takvih parkova, a tamo možete birati između brojnih aktivnosti kao što su prelazak po poligonu, streličarstvo, paintball i brojni drugi.

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.
preloader