Što pokloniti dečku za Valentinovo?

Biranje poklona za partnera, a posebno za Valentinovo, djevojkama i ženama predstavlja nimalo lak zadatak. Dok će one biti presretne dobiju li za Valentinovo nakit, buket cvijeća ili omiljenu bombonijeru, jasno je da se muškarcima baš ne mogu pokloniti iste takve stvari.

Prije nego što uopće počnete razmišljati što biste mu poklonili, vrlo je važno da u obzir uzmete dvije stavke: vremensko razdoblje koje ste proveli zajedno u vezi i osobnost Vašeg partnera.

Vremensko razdoblje, odnosno dužina veze ujedno će i diktirati smjer kupnje poklona. Ako ste tek nedavno započeli vezu, jasno je da ga za prvo zajedničko Valentinovo nećete obasipati skupocjenim poklonima kao što je sat ili pak odlazak na zajedničko putovanje. Za takve poklone ipak pričekajte koju godinu, a na početku veze ga iznenadite sitnicama kao što je odlazak na koncert, personaliziranim poklonima i svime što jasno govori da Vam je stalo do njega, ali se još ne spremate za brak.

Osim toga, važno je da budete svjesni kakav je tip osobe Vaš partner. Ako je riječ o sportskom tipu, u tom će smjeru teći i odabir poklona. On zasigurno neće biti oduševljen dobije li manšete ili kravatu. Ako ste u vezi s informatičarem, inženjerom ili osobom koja jednostavno samo voli tehnologiju, uvijek možete potražiti ideje na Internetu među najnovijim gadgetima, a njihova se cijena kreće već od nekoliko desetaka kuna. Intelektualni tipovi će uvijek cijeniti dobru knjigu, samo dobro promotrite kakvu vrstu literature najradije čita.

Nakon što ste osvijestili s kakvim ste tipom osobe u vezi te ste uzeli u obzir koliko je dugačka vaša veza, vrijeme je za odabir poklona. Iako je opće uvriježeno mišljenje da muškarci ne vole romantiku, to ne mora nužno biti tako. Vi najbolje poznajete svog partnera i znat ćete kako će reagirati na romantične geste. Za druge prilike kao što je rođendan i Božić možete ga darivati nešto uobičajenijim poklonima, no potrudite se da za Valentinovo svaki poklon u sebi ipak ima određenu dozu romantike.

U nastavku donosimo nekoliko konkretnih ideja za darivanje.

Romantični doručak / večera

Poznata uzrečica kaže da ljubav ide kroz želudac, a Valentinovo je idealna prilika da to i sami provjerite. Ako živite zajedno s partnerom, proslava Valentinova može započeti već doručkom. Pokažite svoju kreativnost pa cijeli doručak dekorirajte na način koji će pokazati ljubav. Ako on voli palačinke, napravite ih u obliku srca. Na tržištu se mogu pronaći brojne varijante kalupa u obliku srca, a ako ih nemate pri ruci, izrežite sami oblik srca iz kartona te uz pomoć njega izrežite srca u hrani. Isto možete napraviti i s tostiranim kruhom te omletom na bezbroj načina.

Planirate li zajedničku večeru i odlučili ste sami kuhati, pokažite svoju kreativnost pa neka i tu određeni komad hrane bude u obliku srca. Ako Vam nije draga fama koja se stvara oko Valentinova, a ipak biste htjeli da ta večer bude u nekoj mjeri drugačija, dovoljno je da uz zajedničko gledanja filmova pripremite pizzu u obliku srca ili barem sastojke kao što su šunka i sir narežete u tim formama.

Personalizirani pokloni

Ništa neće bolje pokazati ljubav nego kombinacija personaliziranog poklona i onoga što Vaš partner voli.

Ako je zaljubljenik u stripove, možete napraviti vlastiti strip u kojem ste vas dvoje glavni junaci. Ide li Vam crtanje od ruke, napravite to ručno, no uvijek možete odabrati i jedan od brojnih računalnih i internetskih alata kojima to možete napraviti vrlo profesionalno. U oblačiće koji su namijenjeni razgovoru likova upišite neki tekst koji vama kao paru budi zanimljive i posebne uspomene.

Ako je Vaš partner zaljubljenik u stripove, vrlo vjerojatno voli i super junake. Njih također možete iskoristiti za romantičan, a opet poseban i „muški“ poklon. Čak i super junaci imaju svoje bolje polovice pa svome partneru možete pokloniti print nekog junaka koji u zagrljaju drži svoju dragu, primjerice, to mogu biti Superman i Louis Lane. U brojnim fotokopiraonicama to se može izraditi kao plakat na glatkome papiru, no možete odabrani predložak tiskati i na slikarskome platnu. Tako će zasigurno duže trajati i izgledati vrlo efektno na zidu. Isti postupak možete napraviti i sa personaliziranim stripom.

Voli li vaš partner kartanje, možete mu pokloniti posebno izdanje igraćih karata. Na pozadini možete dati tiskati rečenice koje vama kao paru puno znače, neke vaše „tajne“ riječi razumljive samo vama ili pak stari paket karata možete preurediti pa ga s prednje strane oblijepiti zajedničkim fotografijama ili pak fotografijama (screenshotovima) nekih od romantičnih poruka koje ste si međusobno slali.

Ostalo

Ako se u vezi s partnerom koji posebnu naklonost pokazuje skupljanju rijetkih primjeraka pića koje nikada ne pije, već ih samo čuva s velikom pažnjom, razmislite o poklanjanju kolekcije malih bočica najboljih butelja vina, pive ili viskija. Tako će na jednom mjestu imati posebnu kolekciju, a da biste sve začinili dozom romantike, stavite ih u kutiju u obliku srca. Svakako ne zaboravite obložiti unutrašnjost kutije kako se bočice ne bi međusobno sudarale.

Knjiga je uvijek dobar odabir za one koji mnogo čitaju, a također možete pokloniti i novu kompjutersku igricu za koju znate da je Vaš partner dugo želi. Ipak, ni takve poklone ne zaboravite oplemeniti dozom romantike pa uz knjigu ili igricu možete pokloniti ljubavno pismo ili pak napisati ljubavni stih iz pjesme u kojoj ste zajedno uživali.

Za kraj donosimo savjete o tome što nikako ne bi trebalo pokloniti dečku, posebno ne onome koji je već duboko zagazio u dvadesete ili tridesete.

Plišane igračke su možda simpatične djevojkama koje ih čuvaju i dugo nakon djetinjstva, no plišani medvjedić će samo skupljati prašinu na polici Vašeg partnera, a zasigurno ćete i prema njegovom izrazu lica prilikom davanja poklona vidjeti da niste napravili dobar odabir. Također mu nikako nemojte poklanjati cvijeće. Iako neki muškarci možda čak i imaju neku biljku (barem kaktus) u stanu, to nikako ne znači da za Valentinovo žele primiti cvijeće. Nemojte posegnuti ni za stvarima koje Vam se čine praktičnima kao što su košulje, čarape ili donje rublje. Pokloniti dečku komplet bokserica i potkošulje nije isto kao kad djevojka dobije komplet elegantnog crvenog čipkanog donjeg rublja.

preloader