Što pokloniti djevojci za godišnjicu veze?

Ako ste pronašli svoju srodnu dušu te Vam se uskoro približava godišnjica veze, zasigurno već razmišljate o tome što ćete joj pokloniti. Prva godišnjica veze uvijek je prigoda kada vjerojatno i nemate problema s pronalaskom poklona kojim ćete razveseliti svoju bolju polovicu, no nakon nekoliko godina već je pomalo teško pronaći originalnu ideju ili nešto što još niste iskoristili. Kako bismo Vam olakšali odabir savršenog poklona, u nastavku donosimo nekoliko ideja.

Knjiga uspomena

Ako ste jedan od onih koji čuvaju svaku kino ulaznicu, svaki račun iz restorana, a mobitel i fotoaparat su Vam krcati fotografijama s putovanja, no i zabilježenim običnim svakodnevnim trenucima, možete se odlučiti da svojoj djevojci poklonite knjigu uspomena. Načinite je od fotografija, kino ulaznica, karata s koncerata, zalijepite pokoji sušeni cvijet. Možete i navesti razloge zbog kojih je volite (primjerice, ako ste u vezi godinu dana, odnosno 12 mjeseci, napišite joj 12 razloga zašto je volite), zapisati stihove iz njezine omiljene pjesme… Kao temelj za izradu knjige može Vam poslužiti prazni album za fotografije ili pak obična bilježnica. Iako se čini kao da je ovo mnogo kompliciranije nego kupiti poklon, personalizirani pokloni se uvijek više cijene od onih kupovnih. Uz to, troškovi izrade će Vam biti minimalni, posebno ako se poslužite svojim pisačem i njime ispišete sve fotografije.

Odlazak na piknik

Možda ste već nekoliko puta uhvatili djevojku kako u izlogu dućana promatra košare za piknik, poput onih iz filmova, a godišnjica je prava prilika da joj ostvarite njezinu želju. Čak i ako se ne odlučite za kupnju košare za piknik, svakako razmislite o tome da priredite malu piknik gozbu samo za Vas dvoje. Idealan bi bio odlazak na travnate površine izvan grada, no čak i gradski park može poslužiti. Pripremite jednostavna jela poput sendviča i raznih grickalica, uzmite toplu dekicu i uputite se u prirodu. Ako je vaša godišnjica u jesen, razmislite o tome da piknik spojite s branjem kestena u šumi. Koje god godišnje doba obilježava početak vaše veze, ne zaboravite pratiti vremensku prognozu, no dogodi li se ipak da ne možete izbjeći kišu, vjetar ili snijeg, piknik možete organizirati i u vlastitom stanu. Dekicu smjestite na pod sobe te upalite svijeće za romantični ugođaj.

Imenujte zvijezdu njezinim imenom

Posljednjih se nekoliko godina razvio trend poklanjanja pravih, astronomskih zvijezda voljenim osobama. Iako astronomi upozoravaju da zvijezde nije moguće kupiti te da Međunarodni astronomski savez (IAU) jedini ima pravo registrirati zvijezde, brojni se parovi ipak odlučuju na to kao jedan od najromantičnijih mogućih poklona. Na internetu možete pronaći upute za „kupnju“ zvijezda, a čak i ako ne možete pokloniti pravu zvijezdu, sam je čin vrlo poseban i romantičan pa će rijetko koja žena ostati imuna na nešto takvo. Uz to dobivate certifikat i „vlasništvo“ nad odabranom zvijezdom.

Let balonom

Ako Vi i Vaša djevojka volite neobične avanture, razmislite o tome da joj za godišnjicu veze poklonite let balonom. U Hrvatskoj postoji nekoliko balonaških klubova koji nude tu mogućnost, a na Vama je da odaberete onaj koji Vam lokacijom i cijenom najviše odgovara. Cijene letova balonom u Hrvatskoj su još uvijek daleko ispod europskog prosjeka, a kreću se oko 900 kn po osobi. Imajte na umu to da let balonom najviše ovisi o vremenskim prilikama pa ćete možda morati i mijenjati željeni termin letenja, što možda i nije tako loše, ako djevojci sve do trenutka pred samo polijetanje ne otkrijete iznenađenje.

Posvojite životinje

Zagrebački Zoološki vrt posljednjih nekoliko godina nudi mogućnost posvajanja životinja. Dakako, ne nosite ih sa sobom kući, nego Vaše ime i ime Vaše djevojke stoji kraj nastambe određene životinje, dobivate potvrdu o posvajanju te ulaznice za Zoo. Ono što je posebno zanimljivo za godišnjicu jest da možete posvojiti ljubavni par životinja, primjerice deve ili medvjede, odnosno one koji u Zoo imaju svoj par. Ima li išta romantičnije od toga, posebno u mladim vezama? Ako niste iz Zagreba, odlazak u Zoo ujedno može biti i lijep izlet.

Pripremite 12 spojeva za novu godinu pred vama

Ako ste u vezi barem godinu dana i vidite da je veza na dobrom putu da postane vrlo ozbiljna, razmislite unaprijed o spojevima na koje biste voljeli odvesti svoju djevojku. U ukrasnu kutiju spremite 12 omotnica za 12 nadolazećih mjeseci, a u njih zapišite na koji je spoj vodite. Prilagodite spojeve dobu godine i obavezama za koje znate da biste ih mogli imati. Primjerice, u siječnju je možete odvesti na grudanje i vruću čokoladu u gradu ili na kratki izlet izvan grada, u veljači (kada su ispitni rokovi, a to morate imati na umu ako je Vaša djevojka studentica) odaberite nešto do čega ne treba dugo putovati, a što je opet dovoljno dobro da joj barem na sat-dva odvrati misli od svakodnevnih obaveza. Na proljeće, kada zatopli, posjetite obližnje metropole na jedan dan, u kolovozu je odvedite na zajednički tečaj ronjenja (moguće je odabrati jednodnevne tečajeve po povoljnim cijenama). Neka svaki mjesec bude poseban barem na taj jedan dan, a prilikom osmišljavanja aktivnosti uzmite u obzir njezine želje, svoje i njezine obaveze, ali i svoje financijske mogućnosti.

Zaprosite je

Dugogodišnje veze obično vode prema braku, a ako o tome već duže razmišljate, godišnjica veze je prava prilika da to i učinite. Odlučite kako to želite napraviti – na romantičnoj večeri u dvoje, pred njezinim roditeljima i prijateljima, na zajedničkom putovanju… Ako oboje volite putovanja, predlažemo Vam da organizirate jednodnevni izlet u obližnju metropolu kao što je Ljubljana ili Budimpešta ili pak posjetite koju od lokacija u Hrvatskoj koje su vam oboma posebno drage i tamo postavite sudbonosno pitanje. Za duže i ozbiljne veze nema romantičnijeg poklona za godišnjicu od prosidbe.

Na našim web stranicama možete pronaći dodatne savjete o tome kako odabrati zaručnički prsten. Ako imate dodatnih pitanja o odabiru prstena, slobodno se obratite našem stručnom osoblju koje ima dugogodišnje iskustvo u radu s budućim mladencima.

 

Nadamo se da smo Vam pomogli navedenim idejama te da barem imate jasniju sliku željenog poklona. Na kraju krajeva, Vi ste taj koji najbolje poznaje svoju bolju polovicu, no ne zaboravite da je važno odabrati poklon koji će se svidjeti njoj, a ne samo osobi koja ga bira.

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.
preloader