Neobične ideje za vjenčanje

Vjenčanje iz snova je ono vjenčanje koje je u potpunosti prilagođeno željama i idejama mladenaca. To ne mora biti skupo vjenčanje, nego upravo onakvo kakvo najviše opisuje mladence, njihove osobnosti i njihovo viđenje dobre zabave. Vjenčanje na koje je potrošeno na desetke tisuća kuna, a koje nema nikakvu osobnost te ni u jednom detalju nije vidljiva perosnaliziranost mladenaca nikako nije vjenčanje koje će gostima ostati u sjećanju, a upravo takva uniformirana vjenčanja gosti itekako primjećuju.

Bez obzira na to koliki Vam je budžet za planiranje savršenog vjenčanja, nebrojene su mogućnosti neobičnih ideja kojima ćete svoje vjenčanje odmaknuti od ustaljenih i uštogljenih normi i podići ga na jednu sasvim novu razinu.

Donosimo Vam ideje kojima ćete personalizirati sve od same lokacije, vjenčanice, dekoracije, preko fotografija pa sve do poklona i zanimacije za goste.

Prije svega, odaberite lokaciju. Velika većina mladenaca za svoju svadbu bira ustaljene lokacije kao što su restorani ili sale u hotelu, dok se drugi dio odlučuje za svadbu pod šatorom. Iako su to dobre ideje, zašto ne biste bili inovativniji? Razmislite o vjenčanju na seoskom imanju, staroj zagorskoj kuriji, dvorcu ili pak vinskom podrumu.  Osamljena plaža uz more također je zanimljiv izbor. Također i naši nacionalni parkovi nude mogućnost organizacije vjenčanja u predivnom okruženju slapova i drugih prirodnih ljepota. Svjetionici diljem Jadrana ili pak vidikovci s pogledom na veće gradove ili morske krajolike također su nešto o čemu vrijedi razmisliti. Prilagodite odabir lokacije u potpunosti svojim željama i svojoj osobnosti.

Već prilikom pozivanja gostiju na svadbu možete im pokazati koliko ste kreativni i koliko će drugačija i neobična biti Vaša svadba. Pozivnice za vjenčanje mogu se formrati na potpuno nove načine. Primjerice, ako planirate svadbu u vinskom podrumu, vinogradu ili pak nekoj rustikalnoj kuriji, predlažemo Vam da uzvanicima uručite pozivnicu tiskanu na boci vina. Na etiketi otisnite sve podatke koji su gostima potrebni kako bi znali kada je svadba, dodajte svoju fotografiju, a u boce možete staviti vino iz godine kada ste upoznali svog partnera ili započeli vezu.  Razmišljate li o svadbi negdje kraj morske pučine, razmislite o pozivnici u obliku poruke u boci. Nabavite bezbojne staklene boce, a na papir čiji ćete izgled namjerno učiniti starijim tiskajte tekst pozivnice. Gosti će sigurno biti oduševljeni, a samim ste im izgledom pozivnice već dali do znanja gdje će se održavati svadba i u kakvom će stilu biti.

Odlična ideja je da umjesto tiskanih pozivnica uzvanicima uručite poziv snimljen na DVD-u. Možete se pograti svojim glumačkim umijećem, a ako volite nijeme filmove, tekst poziva možete i samo ispisati te u pozadini uključiti glazbu. Odlučite li se za ovakvu vrstu pozivnice, možda ipak ne bi bilo loše pridodati i kraći tiskani tekst, posebno ako je riječ o vjenčanju koje se održava na lokaciji koja je većini nepoznata. Kratke upute na papiru tada će nadopuniti video.

Krije li se u Vama kreativac koji voli puzzle i križaljke, razmislite upravo o takvoj pozivnici, Zaposlite svoje goste i dajte im materijal za razmišljanje.  Kada ste već na putu razmišljanja i igranja, možete se poigrati i balonima. Na balone tiskajte tekst koji će u svojoj punini biti vidljiv tek kad se balon napuše. Balon može biti zanimljiv dodatak papirnatoj pozivnici, a i zabavan za obitelji u kojima ima djece, a koje planirate pozvati na vjenčanje.

Odabir vjenčanice također može biti neobičan. Ako niste tip mladenke koja će se odlučiti za bijelu krinolinu, odaberite jednostavniju haljinu u boji koja će se tematski nadovezivati na vjenčanje ili pak vjenčanicu bijelih tonova začinite detaljem u boji npr. crvenim, plavim ili zelenim cipelama.

Kada planirate vjenčanje, imajte na umu goste. To jest Vaš dan, ali i gosti se moraju zabaviti. Planirate li ljetno vjenčanje, razmislite o postavljanju aparata za sladoled. Postavite i automat za fotografije u kojem se gosti mogu fotografirati i napraviti vlastite duhovite fotografije. Ako na vjenčanju planirate prikazivati film o svojoj vezi s partnerom, svoje uspomene iz djetinjstva i slčno, nabavite aparat za kokice i kartonske posudice. Gosti će uistinu tijekom gledanja kratkog filma imati dojam kao da su u kinu.  Vjerojantno će i nekolicina djece biti na vjenčanju, a za njih u vrtu restorana ili posebnoj prostoriji možete organizirati igre pa postaviti Twister, kuglanu,  veliku verziju igre „Čovječe, ne ljuti se“ u kojoj će djeca glumiti figurice i slično.  Možete čak i angažirati karikaturista koji će izrađivati karikature gostiju tijekom svadbe. To će zasigurno gostima ostati u posebnom sjećanju, a i imat će vrlo originalan suvenir i uspomenu na Vaše vjenčanje.

Svojim gostima unaprijed pripremite poklone koje mogu ponijeti sa sobom na kraju slavlja.  Neka to budu bomboni i čokolade u obliku srca, morske školjke, svijeće, posudice za sol i papar u obliku zaljubljenih golupčića, mali paketić savjeta za sutrašnji mamurluk. Odmaknite se od tradicionalnih zahvalnica i razmišljajte izvan okvira.

Mladenkin buket također ne mora slijepo slijediti tradiciju pa biti ispunjen elegantnim cvijećem poput tulipana, ruža, kala i orhideja. Ako planirate vjenčanje kraj mora, uklopite morske školjke i morske zvijezde u svoj buket. Dio zimskog vjenčanja mogu biti češeri i žirevi u buketu, a neformalno ljetno vjenčanje možete začiniti poljskim cvijećem poput makova.

Iznenadite svoje goste prvim plesom mladenaca koji će odskakati od uobičajenog valcera. Angažirajte instruktora plesa, naučite vlasititu koreografiju, a posebno će biti zanimljivo ako pjesma nakon 1-2 minute laganog tempa u potpunosti promijeni svoj smjer i postane vrlo plesna, ritmična i dinamična.

Na vjenčanim fotografijama pokažite svoju osobnost. Ako se jedno od vas bavi nogometom, fotografirajte se na nogometnom igralištu. Ako ste znanstvenici, odradite fotografiranje u laboratoriju.  Jedna od lokacija foto sessiona može biti i mjesto na kojem ste se upoznali, vaša omiljena klupica u parku, omiljeni kafić  ili pak izlog vašeg omiljenog dućana. Jedina je granica Vaša mašta. Što se pak tiče ostalih fotografija na vjenčanju, dajte gostima jednokratne fotoaparate jer ćete tako dobiti mnogo zanimljivih fotografija koje unajmljeni profesionalni fotograf možda neće stići uloviti. Možete pripremiti i kutak za fotografiranje s rekvizitima poput papirnatih brkova, šešira, srca i slično.

Prilikom organiziranja vlastitog vjenčanja odmaknite se od ustaljenih okvira i pokušajte razmisliti po čemu bi svadba mogla biti posebna. Najvažnije je da se zabavite i prilikom organiziranja, a posebno na samoj svadbi.

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.
preloader