Koji si tip mladenke

Ako ste već prionuli na organiziranje svog vjenčanja, zasigurno ste primijetili koliko je mogućih različitih stilova vjenčanja, vjenčanica, lokacija i brojne dekoracije. Neke od njih možda su Vam odmah zapele za oko, dok Vam druge nikako ne sjedaju. To se događa zato jer koliko je različitih tipova vjenčanja, toliko je i različitih tipova mladenki.

Ovisno o tome kojem od tipova pripadate, u skladu s time ćete i odabrati vjenčanicu, ali i lokaciju te dekoraciju koja ide uz to. Vjenčanje je Vaš dan, kada se Vi i Vaš partner jedno drugome zaklinjete na vječnu ljubav i otvarate potpuno novo poglavlje u svojim životima. To je vrlo intiman i romantičan čin pa je važno da u tome trenutku sve bude onako kako ste željeli.

U nastavku Vam donosimo nekoliko osnovnih tipova mladenki s pripadajućim karakteristikama da biste se lakše prepoznali, a ujedno i predlažemo izgled vjenčanice, lokacije i dekoracije u skladu s određenim tipom.

 

Tradicionalna mladenka

Fotografiju tradicionalne mladenke najčešće viđamo u magazinima specijaliziranim za vjenčanje, a i većina ljudi prvo pomisli upravo na takvu mladenku pri samom spomenu vjenčanja. Ako ste Vi jedan od takvih budućih mladenki, zasigurno ste oduvijek maštale o vlastitome vjenčanju, zamišljale svoju savršenu haljinu koja svojim izgledom podsjeća na haljinu princeze iz bajke. Tradicionalna mladenka uz to gotovo uvijek zamišlja svaki pa i najsitniji detalj vjenčanja, a veliku ulogu za nju ima, naravno, tradicija. Takva će se mladenka češće odlučiti za tradicionalne običaje na svome vjenčanju, kao što su primjerice odijevanje mlade uz prisutnost starijih žena, tzv. kupovanje mlade i slično, a nezaobilazno će biti i crkveno vjenčanje. Dakako, odabir haljine pada na dugačku,  bijelu krinolinu uz veo, a ako ste prigrlili i američku tradiciju tada ćete trebati uz sebe imati i nešto novo, nešto staro, nešto posuđeno i nešto plavo, a sve to za što veću sreću u braku. Frizura će isto tako biti tradicionalna, najčešće u obliku punđe ili tek lagano podignute kose, s diskretnom šminkom i nakitom, a lokacije koje Vam padaju na pamet su elegantne sale hotela i restorana.

Moderna mladenka

Nasuprot tradicionalnoj mladenki, moderna mladenka će u svoje vjenčanje ubaciti trendove na području vjenčanja, ali i frizure i šminke.

Tipična moderna mladenka odlučit će se za ponešto drugačiju vjenčanicu od one  tradicionalne, a često će posegnuti i za dizajnerskim komadima. Cijene vjenčanica hrvatskih dizajnera kreću se od 5 tisuća kuna nadalje, a moderna će je mladenka svakako morati imati. Ako je moda bitan dio Vašeg života, tada će i Vaša vjenčanica ocrtavati te karakteristike. Dakako, to ne znači da će vjenčanica biti nešto potpuno neviđeno i neprimjereno, nego ćete modne trendove kao što su trenutno cvijeće, pelum volani i čipka, uspješno kombinirati u svoju vjenčanicu. Moderna mladenka će svoj istančani ukus prezentirati i kroz šminku i frizuru, ali i odabirom lokacije.  Ona ne pristaje na ukalupljene forme pa će se češće odlučiti za vjenčanja poput onih u balonu, na golf terenu, na vrhu nebodera i slično. Šminka će pratiti svjetske trendove, a ove su sezone to jednostavnije našminkane oči i istaknutije usne. Svoj će izgled zaokružiti modernim komadom nakita, koji će najčešće biti modernija verzija klasike.

 

Glamurozna mladenka

Mladenka koja u svakodnevici naginje glamuru to će zasigurno htjeti preslikati i na organizaciju vjenčanja. Lokacija koju će odabrati bit će neko ekskluzivno i glamurozno mjesto poput sale hotela s 4 ili 5 zvjezdica ili pak ono pod luksuznim bijelim šatorom na golf terenu.

Ako ste Vi takva mladenka, volite sjajne ukrase, bogate i sjajne materijale,  a sve to možete prenijeti i na svoju vjenčanicu. Odlučite li se za bogatu krinolinu, gornji dio haljine u obliku korzeta, dugački veo i ljiljane, orhideje ili pak bijele ruže u buketu, jasno ćete pokazati svojim uzvanicima kako je zamišljeno cijelo vjenčanje. Modnim dodacima naglasit ćete svoju ljepotu, a najčešće su to tijare uz veo ili pak bogato ukrašena ogrlica. U stilu vjenčanice bit će i odabrane cipele, napravljene od svile ili satena, ukrašene šljokicama ili kristalima. Crveni ruž nameće se sam po sebi, a frizura će biti u stilu holivudskih diva prošlog stoljeća.

Romantična mladenka

Romantična mladenka svoju će nježnu stranu otkrivati prvenstveno kroz svoju vjenčanicu, ukrašenu volanima, cvjetićima i naborima, ali uvijek na takav način koji će prezentirati njezinu opuštenu stranu. Romantična mladenka ne želi cijeli dan provesti u korzetu, nego se na vlastitom vjenčanju osjećati opušteno. Upravo će zato izbjegavati teške krinoline i izrazito bijele nijanse bijele boje i više će naginjati prema opuštenijim modelima haljina, prirodnom make-upu i frizuri koji će izgledati kao da ih ni nema, ali ipak će biti savršeni. Često romantične mladenke u svojoj haljini i dekoraciju posežu za romantičnim ružama pa se nerijetko one javljaju ne samo u buketu, nego i na kosi mlade u obliku cvjetnog vijenca ili pak nasumce umetnutih komadića u pomalo razbarušenu kosu. Što se tiče odabrane lokacije, takve će se mladenke češće odlučivati za vjenčanja na plaži, u šumskim predjelima ili pak ruralnim krajevima.

Nekonvencionalna mladenka

Nekonvencionalna mladenka u privatnom životu ne slijedi nametnuta pravila pa često ni ne smatra da će se ikada udati i doći u priliku da bira vjenčanice, buket i ostali dekoraciju. Upravo zato nekonvencionalne mladenke nikada neće odabrati bijele krinoline, korzet, veo i raskošan nakit. One će se odlučiti za haljine koje možda svojim izgledom neće ni sličiti na tradicionalne vjenčanice, ali će se upravo zato u njima najbolje osjećati. Ako ste Vi jedna od takvih mladenki, posegnite za šarenim bojama. Odlučite se za crvenu, ljubičastu, plavu i ružičastu boju, ali crnu ipak izbjegavajte.  Ona je primjerenija za druge prilike, a ne veselu svečanost kao što je vjenčanje. Frizura i šminka su prilike u kojima možete pokazati svoju kreativnost, ali ipak barem jednim dijelom imajte na umu svečanost vjenčanja. Odabir lokacije je element u kojem najviše može doći do izražaja Vaša posebnost pa se ne lišite odabrati vjenčanje poput onog na vrhu planine, u balonu, na seoskom imanju, u vinskom podrumu i slično. Mašta je Vaša jedina granica.

 

Ako ste se pronašle u jednom od navedenih tipova mladenki, zadržite tu svoju crtu i tijekom organizacije vjenčanja. To je samo Vaše vjenčanje i trebalo bi ocrtavati Vašu osobnost kako biste maksimalno uživale u svome velikom danu.

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.
preloader