Kako zabaviti djecu na vjenčanju

Kada pripremate svoje vjenčanje, jedna od stavki o kojima svakako trebate povesti računa su Vaši gosti. Osim što je bitno sastaviti popis gostiju i uručiti im pozivnice, također je bitno misliti na potrebe gostiju da bi na svadbi bili što zadovoljniji. Oni na svadbu ipak dolaze zbog Vas, donose Vam poklon, a da biste im se odužili, uzmite u obzir njihove potrebe. Neki od uzvanika na vjenčanje će sa sobom povesti djecu različitih uzrasta pa morate razmisliti i o tome kako ćete ih zabaviti da bi im bilo što zabavnije, ali i da ne bi ometali samu svadbu. Bit ćete pod daleko manjim stresom ako ćete na vrijeme razmisliti o svim opcijama koje možete ponuditi gostima s djecom i tako ih zabaviti.

Najvažnije je da se na vrijeme pripremite. Kada svojim uzvanicima uručujete pozivnice, napomenite im da Vam svakako jave dolaze li s njima na vjenčanje i njihova djeca. To je važno ne samo zbog konačnog plaćanja računa i broja sjedećih mjesta, nego i zato da biste znali kako se organizirati.

Najvažnije je da djeci na vjenčanju ne bude dosadno i da se ne osjećaju zapostavljenima pa ih stoga uključite u aktivnosti vezane uz samu ceremoniju. Djevojčice Vaših bliskih prijatelja ili rođaka mogu biti male djeveruše, a dječaci prstenonoše. Također ih možete uključiti tako što ćete im u posebne košarice ili tuljce napravljene od kartona pripremiti latice cvijeća ili konfete koje će bacati na vas kada kao novopečeni bračni par izađete iz crkve ili matičnog ureda.

Dolaskom na mjesto održavanja svadbene svečanosti djeci je potrebno ponuditi drugačiju vrstu zabave pa Vam stoga u nastavku donosimo ideje koje možete ponuditi svojim gostima s djecom.

Ako planirate ljetno ili proljetno vjenčanje na otvorenom ili ako odabrani restoran ili neki drugi prostor uz sebe ima prostrani travnjak ili igralište, porazgovarajte s vlasnicima i zamolite im da Vam taj dio također ustupe na korištenje. Na travnjaku možete organizirati brojne igre koje će mališanima zaokupiti pažnju. U Twisteru će uživati i mlađa i starija djeca, a isto tako i u Jengi natprirodne veličine. Ako znate da su djeca koja će Vam doći na vjenčanje sportski talentirana, na travnjaku možete pripremiti polja za graničare, odbojku ili čak i mali nogomet, a tim će se aktivnostima zasigurno željeti pridružiti i pokoji odrasli gost. Za djevojčice možete pripremiti užad za preskakanje, predložak popularne igre Školice, lopte, badminton i slično.  Naginjete li po prirodi kreativnosti, za djecu možete osmisliti i potragu za blagom, a nagrada mogu biti paketi slatkiša ili društvenih igara.

Dakako, vremenska prognoza često je nepredvidiva pa ako niste sigurni kakvo će biti vrijeme na Vaš veliki dan ili pak svadbu planirate u hladnijim mjesecima, djeci osigurajte posebni zatvoreni prostor. Restorani i hoteli vrlo često imaju sobe koje su namijenjene mladenki pa ako nemate drugog izbora, prepustite im svoj prostor, no ipak pokušajte dogovoriti neki novi prostor za njih. Taj prostor možete opremiti društvenim igrama,  puzzlama pa čak i bojankama koje mogu tematski biti vezane uz vjenčanje. Možete im isprintati nacrtane mladence, srca, zaljubljene životinje i slično. Na taj će način imati osjećaj da uistinu sudjeluju u samom vjenčanju, a još će bolje biti uputi li ih netko u izradu čestitki ili pak papirnatih ukrasa za mladence. 

To bi mogla biti osoba koju ćete unajmiti kao profesionalnog zabavljača. Možete unajmiti klauna ili pak nekoga tko će se prerušiti u trenutno aktualne junake animiranih filmova. Razmislite i o tome da unajmite studenta ili studenticu predškolskog odgoja ili pak nekih drugih pedagoških predmeta. Njima će taj džeparac biti od velike pomoći, a bit ćete sigurni da je s djecom netko tko to uistinu voli i tko zna mnogo o njima i njihovim potrebama. 

Osim toga, za slučaj kišnih dana možete osigurati televizor i animirane ili pak dječje igrane filmove, a djeci će posebni doživljaj biti ako gledanje filma bude popraćeno kokicama ili šećernom vatom. Razmislite o tome da nabavite stroj za izradu kokica i napravite male prigodne papirnate vrećice sa simbolima vjenčanja ili inicijalima vas mladenaca.

Kada već govorimo o hrani, trebate biti svjesni toga da djeca na vjenčanju najčešće neće htjeti ponuđeni jelovnik, posebno ako ste se odlučili za puževe, govedinu, razne tjestenine s tartufima ili povrćem i slično, pa im trebate osigurati posebne dječje menije, ali i zaseban stol. Ako znate da Vam na svadbu dolazi nekoliko djece približno iste ili slične dobi, za njih pripremite jedan posebni stol. Na taj će se način zasigurno više zabavljati jer će se osjećati samostalnije,  a još će veće uzbuđenje pokazati ponudite li im poseban meni. To ne mora nužno biti nezdrava hrana poput pomfrita, već nešto zdravije, slično ponudi na glavnom jelovniku, ali prilagođeno djeci. Kao mali mežuobrok možete im ponuditi čak i kekse uz čašu mlijeka, a za posebne trenutke nazdravljanja dječji šampanjac napravljen od voća i bez imalo alkohola. 

Imate li sreće pa Vam se posreći lijepo vrijeme te na mjestu održavanja vjenčanja imate zelenu površinu, za djecu možete organizirati i mali piknik, na travu postaviti dekicu i šarene jastuke, a još će im biti zanimljivije budu li sami morali pripremiti određeni dio hrane, primjerice odabrati ponuđeno voće i šarene ili čokoladne mrvice i pomiješati ih sa sladoledom ili pak odabrati sastojke za male sendviče na svome tzv. pikniku.  Sve to možete dodatno začiniti postavljanjem tzv. pinate, meksičkog ukrasa u obliku neke životinje iznutra ispunjene slatkišima.

Djeca će se željeti fotografirati na vjenčanju, vjerojatno daleko više nego odrasli pa im možete pripremiti kutak za fotografiranje. U kutak možete smjestiti različite dodatke na drvenim štapićima kao što su papirnati brkovi, tijare,  naočale, maske i slično, što će ih zasigurno dobro nasmijati i zabaviti.

Za koju se god od navedenih opcija odlučite, ne zaboravite imati na umu da uvijek s djecom u pratnji mora biti netko od odraslih. To može biti osoba koju ćete unajmiti upravo za tu priliku ili pak netko drugi u koga imate povjerenje, no nikada nemojte djecu prepustiti samu sebi bez nadzora nekoga od odraslih.

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.
preloader