Kočija, limuzina ili…?

Svaka mladenka želi da na njezin najljepši dan sve bude savršeno – od vjenčanice, lokacije, fotografija, šimnke i frizure pa sve do glazbe, ugođaja na svadbi, a sve će to zaokružiti i odabir prijevoznog sredstva kojim će mladenci biti preveženi do crkve te kasnije do mjesta održavanja svadbe.

Često se mladenci odlučuju za najam automobila koji će ih prevesti na tom putu, posebno ako u obitelji nema posebnijih vozila kojima bi se mogli istaknuti. Najčešće se tada mladenci odlučuju na najam limuzina ili pak odltimera, no sve je češće praksa da se u vjenčanje uključe i kočije s konjima, a čak je moguće i da mladenci do mjesta vjenčanja stignu balonom.

U nastavku donosimo savjete i pregled svih navedenih mogućnosti uz najam s okvirnim cijenama te idejama kako odabrano prijevozno sredstvo uklopiti u svoje vjenčanje.

Limuzina

Bijela limuzina sve se češće nalazi i na hrvatskim vjenčanjima. Brojne rent-a-car tvrtke u svojoj ponudi imaju po nekoliko limuzina koje se mogu iznajmiti za maturalne večeri, vjenčanja ili pak bilo koju drugu posebnu priliku. Cijene najma u prosjeku se kreću od oko 500 kuna po jednom satu, a za više sati dobivate popust s kojim je zapravo jedan sat najma potpuno besplatan. Primjerice, ako je najam limuzine na sat vremena 500 kuna, gotovo sve rent-a-car tvrtke za 4 će sata računati 1500 kuna umjesto 2000.

Vrijeme počinje teči kad vozač s limuzinom stigne do dogovorene lokacije, a u cijenu je uračunata cijena benzina i osiguranje za putnike, odnosno mladence.

Prilikom najma limuzine treba razmišljati i o tome koliko se ona uklapa u vjenčanje. Ako radite vrlo jednostavno, možda čak i rustikalno vjenčanje, možda je bolja opcija najam drugačije vrste prijevoznog sredstva. Limuzine će se najbolje uklopiti u elegantna vjenčanja, bez obzira na to koliki bio broj gostiju na toj svadbi. Dakako da je san gotovo svake mladenke biti zvijezda pa se možda i pred crkvom pojaviti u zvjezdanom stilu, ali pazite da ne prijeđete granice dobrog ukusa. Mala limuzina bit će i više nego dovoljna, dok onima dužine od nekoliko metara možda i nije mjesto na elegantnoj, profinjenoj svadbi.

Također treba razmišljati i o ukrasu limuzine. Ona se obično na prednjem dijelu ukrašava cvijećem, a neke od rent-a-car tvrtki u svojoj ponudi imaju već ustaljene aranžmane cvijeća. Ako Vam njihova ponuda ne odgovara, imajte na umu da i to cvijeće morate naručiti u cvjećari.

 

Oldtimer

Posljednjih se godina sve više mladenaca odlučuje za najam oldtimera automobila. To može biti uistinu prekrasan detalj na vjenčanju, posebno ako je cijelo vjenčanje u stilu, primjerice,  tridesetih ili pedesetih godina prošlog stoljeća. Čak i ako nema takvog tematskog vjenčanja, oldtimer će dati vjenčanju „ono nešto“, a bit će i odlična kulisa za nastanak vjenčanjih fotografija, kako mladenaca, tako i njihovih gostiju.

Cijene najma ovisi o modelu koji odaberete, no u prosjeku su nešto niže nego najam modenih limuzina. Primjerice, za 3 sata najma Mercedesa 170 DS iz 1952. godine morat ćete izdvojiti oko oko 200  eura.

Dakako, za najam vintage Rolls Roycea iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća morat ćete izdvojiti ipak nešto više. Konačna cijena uvijek ovisi o Vašim željama i potrebama dužine najma. Ako u Vašem mjestu ne postoji mogućnost najma, to nije problem jer većina tvrtki doprema svoje vozilo diljem države.

Oldtimeri ili pak vintage vozila bit će iznimno zanimljiv detalj na vjenčanim fotografijama pa se zapravo cijelo fotografiranje može prilagoditi tome. Fotografiranje se može kretati oko samog automobila, unutar njega, a i fotografije s roditeljima ili pak kumovima, dakle, najvažnijim gostima, mogu se snimiti s istom scenografijom.

Kočija

Gotovo je svaka mladenka u svojim danima djetinjstva maštala o tome da bude princeza i da ima svog princa i kočiju s konjima. Mladenka je, ako organizira vjenčanje, očito pronašla svog princa, a zašto ne bi imala i kočiju s konjima?

Trend najma kočije s konjima sve se više popularizirao i kod nas. I dok je nekad zapravo kočija bila jedino prijevozno sredstvo kojim su mladenci, posebno na selu, mogli doći do crkve, danas pojam kočije podrazumijeva nešto luksuznije varijante, ali ipak s prizvukom prošlih vremena.

Dvorci Hrvatskoga zagorja, u kojima je moguće organizirati vjenčanje, već godinama nude mogućnost najma konja i kočije kojom će mlada doći do mjesta vjenčanja, a cijena najma također se računa prema satu.  Upravo je za takva kontinentalna područja kočija i najprimjerenija. 

Kočije možete prilagoditi svojim željama jer možete birati između bijelih, smeđih i drugih kočija, a također postoji mogućnost najma zatvorene kočije ili pak kočije s nadstrešicom, što je odlična varijanta za slučaj iznenadne kiše.

Zatvorene bijele kočije odlično se mogu uklopiti u zimsko vjenčanje, a padne li snijeg na Vaš dan, zagarantirane su Vam neponovljive fotografije. Mladenci koji svoje vjenčanje organiziraju zimi u gorskim predjelima, primjerice u Lici ili pak Gorskom kotaru, mogli bi umjesto za kočijom posegnuti za saonicama jer je veća vjerojatnost da će na dan vjenčanja pasti snijeg.

Na tržištu se čak nude i kočije koje svojim izgledom podsjećaju na Pepeljuginu kočiju, a zasigurno će se svaka mladenka u njoj osjećati kao iz bajke.

Ako se odlučite za kočiju, pobrinite se da je prilagodite svome vjenčanju. Neka bude ukrašena cvijećem koje se nadovezuje na cvijeće u crkvi i restoranu, a kiticama cvijeća može se ukrasiti i konja. To će posebno lijepo izgledati na fotografijama pa ako unajmite kočiju, obavezno to napomenite i odabranom fotografu jer Vam možemo jamčiti da će fotografije biti uistinu čarobne. 

Balon

Na području Zagreba može se unajmiti i balon kojim mladenci mogu stići do crkve ili pak mjesta proslave vjenčanja nakon obreda. Balon leti sve do Hrvatskog zagorja, a to ujedno može biti i prekrasan poklon mladencima. Cijena najma po osobi je 900 kuna za panoramski let od 2 sata, no za potrebe vjenčanja to možete smanjiti pa će tada cijena iznositi oko 1000 kuna za oboje u razdoblju od jedng sata, a to je dovoljno da stignete do mjesta vjenčanja. Dakako, u to je uključena i osoba koja leti s vama i upravlja balonom. Ako se odlučite za tu opciju, pripazite da balon ima dovoljno mjesta za spuštanje ispred crkve ili pak nekog drugog prostora. Ovo je možda najbolja opcija za one mladence koji su vjenčanje organizirali pod šatorom na prostranoj livadi.

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.
preloader