Kamo na medeni mjesec?

Nakon napora koji iziskuje planiranje i organiziranje vjenčanja, a posebno nakon stresa nekoliko dana prije same svadbe, svaki novopečeni bračni par zasigurno želi odvojiti nekoliko dana samo za sebe, daleko od svih i uživati u svojim prvim bračnim danima.

Lokacija koje se mogu odabrati za medeni mjesec uistinu je mnogo, a sve ovisi ponajprije o budžetu koji možete izdvojiti i o vašim afinitetima. Mnoge turističke agencije u svojoj ponudi imaju mogućnost organizacije medenog mjeseca te vam mogu osigurati da će se i osoblje na odredištu na koje stignete prema vama ponašati uistinu kao prema kraljevima, a i učinit će sve da cijeli ugođaj odiše romantikom na svakome koraku.

Mnogi se mladenci najčešće odlučuju na egzotična putovanja, ako si to mogu priuštiti, jer medeni mjesec vide kao priliku da otputuju s partnerom negdje gdje još nikada nisu bili. Dakako, oni koji vole kulturna događanja i posjete muzejima zasigurno će se odlučiti na neku europsku metropolu, a oni koji vole planine mogu se uputiti na neke od hrvatskih ili pak inozemnih planina. Ljubitelji sporta i adrenalina svoj medeni mjesec vide kao priliku za upravo takve aktivnosti, a u nastavku donosimo popis nekih od najljepših lokacija diljem Hrvatske i svijeta na kojima možetee uživati u savršenom medenom mjesecu prema vlastitom ukusu.

Egzotična putovanja

Kada se pomisli na egzotiku i medeni mjesec, mnogima je pred očima otočje poput Havaja, Kube, Balija ili pak Tajlanda. Svaki od njih krije zanimljiva mjesta koja će vas očarati.

Bali je smješten u Indoneziji, a njegov je najveći grad Denpasar. Prirodni krajolik Balija sastavljen od pet rižinih terasa i njihovih vodenih hinduističkih hramova nalazi se pod zaštitom UNESCO-a.  Bijele pješčane plaže zaštitni su znak ovog otočja, a zasigurno će vas oduševiti i jahanje slonova te predivni zalasci sunca uz romantične večere na plaži. Za takvu ćete romantiku morati izdvojiti između 20 i 30 tisuća kuna za oboje, ovisno o hotelu u koji ćete bisit smješteni.

Tajland se također vrlo često nalazi na listi bračnih putovanja. Slovi kao jedna od najljubaznijih zemalja Azije, a tamo odlaze oni mladenci koji žele upoznati potpuno novu kulturu, ali i uživati u aktivnostima na otvorenom. Put je dugačak, a za njega ćete morati izdvojiti oko 20 tisuća kuna za oboje, no sam je Tajland vrlo jeftin pa ćete si moći priuštiti kupnju brojnih suvenira i lokalne hrane koja se doslovno nudi na svakom koraku. Jahanje slona u džungli, nepregledne plaže, traking i poznata tajlandska masaža će vas oduševiti.

Kuba  je država okružena Karipskim morem, Meksičkim zaljevom i Atlantskim ocenom, a posljednjih je godina sve češći odabir za putovanja. Sastoji se od 1500 otoka od kojih je najveći istoimeni otok Kuba. Sa španjolskim kao nacionalnim jezikom neće biti problem snalaziti se, a grad Havana neka se svakako nađe na vašem putu.

Još neke od egzotičnih lokacija koje svakako trebate uzeti u obzir su Indija u kojoj se nalazi Taj Mahal, jedan od najpoznatijih svjetskih spomenika ljubavi, Bahami, Karibi i Sejšeli, ali i nama nešto bliži Kanarski otoci koji isto tako nude potrebnu dozu egzotike.

Europska putovanja

Mnogi parovi kao destinaciju za svoj medeni mjesec biraju Europu i to najčešće europske metropole.

Kao jedan od najromantičnijih europskih gradova slovi Pariz, a takvog se medenog mjeseca nitko ne bi posramio. Pariz je glavni francuski grad, a može vam poslužiti kao baza iz koje ćete se kasnije zaputiti u Provansu gdje možete uživati u nepreglednim poljima lavande, vinogradima, ispijanju najboljih frnacuskih vina uz sir i kroasane. Kada vas put nanese u Pariz, svakako posjetite Eiffelov toranj, zasigurno jednu od najromantičnijih kulturnih znamenitosti svijeta. Na vrhu tornja možete uživati u pogledu na cijeli grad istovremeno uživajući u romantičnoj večeri u restoranu koji se tamo nalazi.

London je također često na popisu gradova koji se moraju posjetiti. Oni koji su bili u Londonu kažu da je to grad koji može ispuniti svaki želju. Nepregledne su mogućnosti uživanja u svim svjetskim kuhinjama, 24 sata dnevno možete ispuniti najrazličitijim aktivnostima, a svakako se uputite i do Buckinghamske palače.

Za one koji i u Europi žele dašak egzotike preporučamo Tursku, a posebno njezin predio Kapadokiju. Prema izboru Lonely Planeta upravo je ova destiancija osvojila prvo mjesto za najbolje mjesto za medeni mjesec u 2014. godini. Neobičan krajolik koji su stvorila tri vuklana može se istraživati automobilom, pješice, pa čak i balonima, a  preporučamo da se odlučite upravo za tu posljednju najromantičniju opciju.  Kad ste već u Turskoj, nemojte zaobići megalomanski Istanbul i njegove pazare na kojima se može naći doslovno sve od igle do konja.

Za one koji vole istraživati nama nešto bliže metropole predlažemo Ljubljanu, Beč i Budimpeštu. Ljubljana će vas osvojiti ljubaznošću svojih stanovnika, a savršeno je pozicioniranaa u središtu Slovenije te je samo pola sata autocestom udaljena od Bleda i Bohinja, zasigurno najljepših i najromantičnijih dijelova te države. Uživajući u njihovim kremnim rezinama (kremšnitama) s pogledom na Bledsko jezero upitat ćete se zašto niste već ranije došli ovamo.

Adrenalinska putovanja

Ono koji ni na medenom mjesecu ne mogu bez adrenalina idealano mjesto mogu pronaći također u Sloveniji, koja je poznata kao biciklistička zemlja, a ako želite raftinig možete se uputiti i do naše Cetine. Ako ste ipak za nešto udaljenija putovanja koja nude adrenalin, razmislite o Queenstownu na Novom Zelandu. To je domovina bungee jumpinga, a nudi se i mogućnost spuštanja niz padinu u plastičnoj kugli s nevjerojatnim pogledom na krajolik. U džunglama Tajlanda  možete se spuštati po užadi u adrenalinskom parku,  a ako su vam to ipak previše udaljene lokacije, u bungee jumpingu možete tijekom ljeta uživati i diljem naše obale.

 

Mogućnosti odabira lokacije za medeni mjesec uistinu su nepregledne. Porazgovarajte s partnerom o vašim željama i mogućnostima i odaberite ono što vam najviše odgovara. Ako niste u mogućnosti otputovati odmah nakon vjenčanja, rezervirajte za to prvi godišnji odmor. Najvažnije je da se na medenom mjesecu zabavite i u potpunosti uživate s partnerom. Svi će ostali problemi pričekati, no to je samo  vaše vrijeme  i početak vašeg novog životnog puta pa ga započnite na što ljepši i što zanimljiviji način.

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.
preloader