Ideje za zajednički vikend supružnika

Vikend je vrijeme koje svi s nestrpljenjem očekujemo i neizmjerno mu se veselimo. Vikend je prilika kada se može nadoknaditi vrijeme izgubljeno tijekom radnog tjedna te kada se može bez prekidanja uživati i s partnerom. Upravo zato mnogi parovi koriste vikende i za zajedničko druženje, no ponekad se dogodi da nedostaje ideja kako kvalitetno provesti vikend. Dakako, večere, izlasci u klubove i odlasci na bezbrojne kave ponekad čine zadovoljstvo, no katkad dolazi i do zasićenja pa su mnogi parovi željni istražiti nove mogućosti kvalitetno provedenog zajedničkog vremena.

To posebno dolazi do izražaja u braku, posebice ako traje dugi niz godina. S obzirom da dugotrajnom u braku često nedostaje ona iskra s početka veze te su se supružnici izgubili u svakodnevnim obavezama i brizi za djecu, vikend je pravo vrijeme u kojem se može poraditi na odnosu. Dakako, obiteljski izlasci su važni i za druženje djecom, no ako ste i Vi jedan od onih koji su u braku, pokušaje povremeno odvojiti vrijeme samo za svog partnera / partnericu. Pronađite barem jedan vikend ili jedan dan u mjesecu koji će biti samo vaš. Angažirajte baka servis za brigu oko djece, a vi barem nekoliko sati provedite sami. Važno je da to vrijeme dobro iskoristite i da se prisjetite što vas je spojilo i zašto se toliko volite. Radite stvari koje ste nekad radili i prisjetite se svoje mladosti.

Kako bismo pomogli u osmišljavanju ideja za zajednički vikend muža i žene, u nastavku donosimo nekoliko savjeta koji garantiraju kvalitetno provedeno zajedničko vrijeme.

Rekreirajte vaš najbolji izlazak

Zasigurno se sjećate prošlosti i spojeva na koje ste izlazili sa svojim partnerom / partnericom. Među svima njima sigurno se jedan izdvaja kao poseban te ga se s radošću prisjećate. Nema razloga da on ostane u prošlosti i da ga samo nostalgični spominjete. Zašto ne biste rekreirali taj izlazak?

Bilo da je riječ o večeri u restoranu koja je završila spontanim izlaskom do jutarnjih sati ili odlasku na koncert, razmislite možete li to ponoviti. To čak može biti i izlazak iznenađenja za Vašeg partnera / partnericu.

Dobro se organizirajte, razmislite o svim opcijama i prisjetite se svojih najljepših dana.

Odlazak u vinski podrum

Sve veći broj mjesta u Hrvatskoj ima vinske podrume koji su otvoreni za javnost. Uz degustaciju vina nude se i plate sa sirom i voćem, a kada se organiziraju posebni dani vinskih podruma, kao što je to u jesen ili pak za Valentinovo, butelje vina možete kupiti po nešto nižim cijenama. Čak u strogom centru naše metropole vrhunske butelje vina možete kupiti za pedesetak kuna, a to je njihova regularna cijena.

Izbor najboljih sireva, grožđa i smokava uz čašu bijelog vina čini se kao idealan odmak od svakodnevnih obaveza. Uz to ćete boraviti u predivnim ambijentima, a nerijetko postoji i živa glazba, primjerice, pijanist koji svira klavir.

Sve to čini izlazak u grad itekako zanimljivim, a kod kuće uvijek možete nastaviti druženje uz butelju vina i dobar film.

Tečaj masaže

Na portalima za grupnu kupovinu sve je više vikend tečajeva, a jedan od njih je i tečaj masaže. Kroz nekoliko sati tijekom jednog vikenda možete savladati teoriju i praksu masaže, odnosno moći ćete samostalno nekome pružiti cjelovitu klasičnu masažu tijela. Teoretski dio uvijek prate i konkretne vježbe, a kako vas je dvoje u paru, odmah možete početi vježbati na svome partneru / partnerici.

Dakako, nije vam potreban certificirani tečaj, no svakako se ovo iskustvo čini zanimljivim i praktičnim. Stečena znanja i vještine možete uvijek nanovo koristiti na svome partneru, a i on na Vama.

Glumite turiste

Mnogi ljudi znaju malo podataka o gradu u kojem žive. Svakodnevno prolaze pokraj velebnih starih zdanja za koje ni ne znaju koja im je prvotno bila namjena, a nerijetko se dogodi da turisti zapažaju više pojedinosti od njih samih. Upravo Vam zato predlažemo da jedan dan tijekom vikenda Vi i Vaš partner / partnerica budete turisti u vlastitome mjestu. Uzmite fotoaparat (poslužit će i bolja kamera na mobitelu), opažajte pojedinosti oko sebe, a svakako iskoristite i one dane kada muzeji nude besplatna razgledavanja.

Turističke zajednice u većim hrvatskim gradovima ponekad subotama također nude besplatno razgledavanje grada uz stručno vodstvo, a na taj način možete saznati mnogo o povijesti vlastitog grada ili pak se prisjetiti onoga što ste već zaboravili.

Kao pravi turist, svoj obilazak grada završite odlaskom u jedan od lokalnih restorana, a dok čekate jelo zabavljajte se pregledavanjem fotografija. Svoj ćete grad početi promatrati drugačijim očima, a i kvalitetno ćete provesti vrijeme s partnerom / partnericom.

Odlazak na buvljak

Umjesto da subotu započnete sjedenjem na špici, razmislite o odlasku na buvljak. Gotovo svi veći gradovi ih imaju, a ako ne svake subote, onda barem nekoliko puta na godinu. Buvljak je mjesto na kojem možete pronaći zanimljive predmete, a u posljednje je vrijeme sve modernije na buvljaku kupiti jeftinu odjeću, prekrojiti je i prilagoditi svojim potrebama. Uz to se na buvljacima mogu pronaći stare knjige, ploče, sitnice za stan, pa čak i namještaj koji se može preurediti. Odlazak na buvljak svakako je zanimljiv način za provođenje vikenda. Dok će suprugu ovo biti idealna prilika za nadogradnju zbirke knjiga ili ploča, supruga može po povoljnim cijenama pronaći detalje za svoju garderobu ili pak detalje za uređenje zajedničkog doma.

Često se organiziraju i humanitarni buvljaci na kojima sav zarađeni novac ide u određene dobrotvorne svrhe. Ako posjetite takve buvljake, na višestrukom ste dobitku. Sa svojim partnerom isprobavate nešto novo, pronalazite sitnice za sebe i još dajete novac za humanitarne svrhe.

Vikend kod kuće

Ako Vam vremenske prilike ne idu na ruku ili pak jednostavno ne želite izlaziti van, zašto ne biste vikend proveli kod kuće sa svojim partnerom? Ipak, neka to ne bude obični vikend, već ga začinite aktivnostima koje možda inače nisu često na Vašem repertoaru. Primjerice, možete zajedno osmisliti ručak ili večeru te cijeli obrok i zajedno pripremiti. Upalite radio i zabava u kuhinji može početi.

Dan uvijek možete završiti društvenim igrama ili pak filmom uz čašu vina. Imate li djecu, zamolite roditelje neka ih pričuvaju barem jednu večer kako biste se u potpunosti mogli posvetiti sebi i partneru / partnerici.

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.
preloader