Ideje za zajednički vikend dečka i cure

Mnogi od nas jedva čekaju da stigne vikend i da se radne obaveze koje imamo tijekom tjedna zamijene druženjima s najdražima. Vikend je prilika kada se može nadoknaditi vrijeme izgubljeno tijekom radnog tjedna te kada se može bez prekidanja uživati i s partnerom. Upravo zato mnogi parovi koriste vikende i za zajedničko druženje, no ponekad se dogodi da nedostaje ideja kako kvalitetno provesti vikend. Dakako, večere, izlasci u klubove i odlasci na bezbrojne kave ponekad čine zadovoljstvo, no katkad dolazi i do zasićenja pa su mnogi parovi željni istražiti nove mogućosti kvalitetno provedenog zajedničkog vremena.

Upravo zato u nastavku donosimo nove ideje za zajednički vikend dečka i cure.

Odlazak na buvljak

Umjesto da subotu započnete sjedenjem na špici, razmislite o odlasku na buvljak. Gotovo svi veći gradovi ih imaju, a ako ne svake subote, onda barem nekoliko puta na godinu. Buvljak je mjesto na kojem možete pronaći zanimljive predmete, a u posljednje je vrijeme sve modernije na buvljaku kupiti jeftinu odjeću, prekrojiti je i prilagoditi svojim potrebama. Uz to se na buvljacima mogu pronaći stare knjige, ploče, sitnice za stan, pa čak i namještaj koji se može preurediti. Odlazak na buvljak svakako je zanimljiv način za provođenje vikenda, a osim što ćete se zabaviti u cjenjkanju, također ćete i naučiti ponešto novo o partneru ili partnerici promatrajući kako bira određene predmete i čemu sve naginje tijekom razgledavanja.

Djevojci će ovo biti idealna prilika da unikatnim detaljima nadogradi svoju sobu ili pak garderobu, a dečku je ovo prilika da nadogradi svoju zbirku stripova, knjiga ili ploča.

Često se organiziraju i humanitarni buvljaci na kojima sav zarađeni novac ide u određene dobrotvorne svrhe. Ako posjetite takve buvljake, na višestrukom ste dobitku. Sa svojim partnerom isprobavate nešto novo, pronalazite sitnice za sebe i još dajete novac za humanitarne svrhe.

Sportske aktivnosti

Zašto vikend ne biste proveli kao spoj dobre rekreacije i još boljeg društva? Čak i ako inače Vi i Vaš partner ili partnerica niste sportski tipovi, boravak u prirodi i na svježemu zraku svakome čini dobrobit.

Odaberite šetnju, igranje badmintona, košarke jedan na jedan ili pak vožnju biciklom. Ako ste nešto vještiji te se možda čak i ozbiljnije bavite nekim sportom, a Vaš partner ili partnerica ne, zajedničko sportsko druženje vikendom dobra je prilika da njemu ili njoj pokažete zašto volite baš taj sport. Vlada li kod Vas obrnuta situacija pa ste Vi ta osoba koja ne voli sportske aktivnosti, budite otvorenog uma i pružite šansu rekreaciji. Tko zna, možda zavolite sport pa ćete i buduće vikende provoditi jednako aktivno.

Puštanje zmaja

Iako se možda čini da je puštanje zmaja nešto čime bi se trebala zabavljati samo djeca, razmislite opet. Suhi, vjetroviti dani idealni su za odlazak na livadu (ili neku veću čistu površinu na kojoj zmaj neće nailaziti na brojne prepreke) i puštanje zmaja.

Ono što je još zabavnije jest i izrada vlastitog zmaja prije puštanja. Zmaj se može izraditi od plastičnih vrećica ili komada laganih tkanina, drvenih štapića i konopca, a to su predmeti koje ima svako kućanstvo. Naknadno se zmaj može i oslikati specijaliziranim bojama za tkaninu koje moraju biti i vodootporne, ako vas kojim slučajem uhvati kiša.

Svaki odrasli čovjek trebao bi zadržati dijete u sebi i ponekad se prepustiti nečemu što se na prvi pogled doima kao dječja igra, a ako ste u svojim dvadesetima, tada tek nema razloga zašto ne biste probali sa zmajarenjem. Krene li Vam jako dobro i ako Vas to uistinu zainteresira, razveselit će Vas vijest da u svijetu postoje i zmajarski festivali, a najbliži od njih održava se u Italiji.

Vikend – putovanje

Ako Vam to prilike dopuštaju, svakako što više slobodnih trenutaka iskoristite za putovanja. Kaže se da prije sklapanja braka treba putovati s osobom koju želite oženiti i tako je pobliže upoznati pa zašto ne biste spojili ugodno i korisno? Dakako, kako je riječ samo o vikendu ili u najboljem slučaju produženom vikendu, daleke destinacije nisu najbolji izbor. Vikendi su prilika da upoznate krajeve u blizini Hrvatske, ali i samu Hrvatsku. Ovisno o tome što je Vama i partneru / partnerici draže, odaberite inozemstvo ili Hrvatsku.

Odlučite li se za vikend u inozemstvu, preporučujemo odlazak u obližnje metropole. Manje gradove poput Ljubljane ili pak Sarajeva možete dobro upoznati čak i u samo dva dana vikenda, a svojim će pristupačnim cijenama biti prihvatljivi svakome džepu. U tom kratkom vremenu koje ste tamo potrudite se da prošećete gradom, upoznate lokalnu kuhinju i probate barem jedno tradicionalno piće.

Što se tiče Hrvatske, uvijek možete odabrati ono što želite više upoznati. Ako inače živite na selu, a želite doživjeti noć u gradu, zašto ne biste unajmili sobu u nekom od većih hrvatskih gradova poput Zagreba, Rijeke, Splita ili Osijeka i doživjeli gradsku atmosferu?

Živite li u gradu i želite se barem nakratko odmaknuti od gradske vreve, razmislite o vikendu na seoskom imanju ili pak o posjeti jednom od hrvatskih nacionalnih parkova i parkova prirode.

Osim što ćete upoznati nove krajeve i nove ljude, probati nešto novo, mnogo ćete naučiti i o svome partneru te vidjeti kako zajedno funkcionirate tijekom više sati. Na produženom vikendu u nekom apartmanu čak možete i dobiti uvid u to kako bi izgledao vaš potencijalni zajednički život.

Odlazak u muzej

U posljednje se vrijeme u Hrvatskoj otvara sve više zanimljivih, nesvakidašnjih muzeja koji nisu namijenjeni samo sredovječnim ljudima ili onima koje isključivo zanima povijest ili pak umjetnost. Takvi su, primjerice, Muzej iluzija i Muzej torture.

Navratite li pak u Muzej prekinutih veza, možete vidjeti kako su izgledale ljubavne veze drugih ljudi i usporediti ih sa svojom. Porazgovarajte s partnerom o tome što misli o kojem eksponatu jer ćete tako saznati mnogo o njemu.

Štoviše, u tim se novootvorenim zagrebačkim muzejima možete neopisivo zabaviti u bilo kojoj životnoj dobi pa i kupiti zanimljive suvenire koji će Vas podsjećati na posjet.

U određenim danima u mjesecu, obično prve ili posljednje subote u mjesecu, mnogi muzeji i galerije diljem Hrvatske nude besplatna razgledavanja. To je prilika da bez potrošenog novca uživate u nečemu novome, a usput ćete moći i primijetiti dijelite li isti ukus i ista razmišljanja o pojedinim umjetnicima ili povijesnim razdobljima kao i Vaš partner / partnerica, što je veliki plus ako je vaša veza tek na početku. Odlazak na toliko željenu kavu uvijek možete ostaviti za kasnije, a čak i sve više muzeja otvara kafiće upravo u sklopu svojih prostora.

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.
preloader