Ideje za vjenčane fotografije

Dan vjenčanja je dan kojeg ćete se zauvijek željeti sjećati i nebrojeno puta pregledavati fotografije tog dana. Fotografije su vrlo važna stavka u svakome vjenčanju jer ako i druge uspomene izblijede, ako se više nećete sjećati mirisa cvijeća u svome buketu ili okusa svadbene torte, fotografije će zauvijek biti tu.

Upravo se zato morate na vrijeme pobrinuti da one budu uistinu sjajne.

Danas postoji pregršt fotografskih studija, ali i amatera koji se bave vjenčanom fotografijom i snimanjem vjenčanja pa imate veliki izbor. Prije konače odluke svakako morate porazgovarati s fotografom. Upitajte ga kakav paket snimanja i fotografiranja nude, koji je njihov uobičajeni slijed fotografiranja, imaju li spremne ideje za slučaj kiše, u kojim tehnikama rade, koliko se dugo bave ovim poslom, a svakako tražite i da Vam još jednom pokažu svoje dosadašnje radove. Uzmite u obzir i preporuke poznanika i prijatelja. Ako ste možda slučajno vidjeli nečije vjenčane fotografije koje su Vas oduševile, ne ustručavajte se pitati ih za kontakt  fotografa.

Nakon što ste odabrali fotografa, vrijeme je da razmislite kakve fotografije želite.
Neki se parovi odlučuju fotografiranje odraditi prije vjenčanja pa i to može dodatno utjecati na fotografije. Naime, tada imate mogućnost biranja udaljenijih lokacija koje nisu vezane uz samo mjesto u kojem se odvija svadbeno slavlje.

Godišnje doba i lokacija kao inspiracija

Fotografije ovise o trenutku u kojem su nastale pa veliku ulogu u nastanku vjenčanih fotografija i popratnih video uradaka ima godišnje doba. Upravo zato prilikom odabira fotografa razgovarajte s njim o svim opcijama koje nudi pojedino godišnje doba i na vrijeme se pripremite.

Proljeće je idealno ako imate sreće pa zasja sunce na dan vjenčanja. Tada možete iskoristiti sve blagodati proljetnog krajolika, proljetno cvijeće, ali i uživati u nešto nižim temperaturama nego ljeti. Kako su proljetni pljuskovi vrlo česti, imajte spreman plan B. Poigrajte se gumenim čizmama i kišobranima, svojim velom i kapljicama kiše.

Zeleni ili pak morski ljetni krajolik idealna je podloga za nastanak vjenčanih fotografija. Imate li svadbu u kontinentalnom dijelu Hrvatske ili pak neke druge zemlje, kao dobra podloga mogu poslužiti i polja maka, žita ili suncokreta. Tijekom svadbe u primorskim krajevima nemojte propustiti romantične fotografije uz zalazak sunca uz more. Slobodno fotografu iznesete svoje ideje, ali pripazite da fotografiranje ne dogovorite u vrijeme najvećih podnevnih vrućina. Također se ne zaboravite zaštititi kremom za sunčanje jer opekline nisu ono što želite vidjeti na vjenčanim fotografijama.

Jesenske vjenčane fotografije mogu biti uistinu predivne, a na Vama je samo da u dogovoru s fotografom iskoristite ono što Vam je dano u određenom trenutku. imate li sreće s lijepim, sunčanim i suhim vremenom, pobrinite se da odaberete lokaciju za fotografiranje na kojoj će biti pregršt šarenog jesenskog lišća. Vas dvoje na dekici pod velikim hrastom okupanim jesenskim lišćem zasigurno će biti jedan od najljepših trenutaka uhvaćenih fotoaparatom. Iskoristite trenutke u kojima se sunce reflektira na zlaćano lišće te svakako pokušajte uhvatiti zalazak sunca. Odlična fotografija može nastati i ispred crkve ili matičnog ureda nakon samog čina vjenčanja gdje vas gosti umjesto rižom ili laticama ruža mogu zasuti raznobojnim jesenskim lišćem. Iznenadi li vas kiša, nemojte paničariti. Prije same svadbe nabavite ukrasne gumene čizme i prozirne kišobrane ili pak one u jesenskim bojama koji će postati predivan dodatak Vašim fotografijama. Fotografije na kiši ponekad mogu biti još romantičnije nego one bez kiše.

Zimski krajolik nudi magičnu scenografiju za nastanak vjenčanih fotografija, čak i bolju nego ljetno ili proljetno vjenčanje. Neodoljive će biti fotografije poljupca na snijegu, poljupca kroz zaleđeno i zamagljeno staklo, mladenke omotane mladoženjinim kaputom… Možete iskoristiti i božićne i novogodišnje dekoracije u gradu ili pak sami napraviti scenografiju s božićnim žaruljicama i lanternama. Gotovo je svaka mala djevojčica maštala o zimskoj vožnji saonicama ili kočijom s konjima, a vjenčane fotografije prava su prilika da to i ostvarite te zauvijek ovjekovječite svoje najljepše i najposebnije trenutke.

Stil fotografija

Sve se veći broj mladenaca odlučuje svojim vjenčanim fotografijama dati poseban štih pa ih žele razviti kao vintage fotografije ili pak čak crno bijele, a velik broj odličnih fotografa na tržištu omogućuje izbor za uistinu svaki ukus. Vintage fotografije posebno će se lijepo uklopiti u vintage vjenčanje, a karakteriziraju ih posebne boje i filteri kojima će se fotograf morati poslužiti. Ako je vaše tematsko vjenčanje takvo, uklopite u fotografiranje i posebne retro rekvizite poput automobila. Crno bijele fotografije dat će pak određenu dozu klasike i profinjenosti te će jednako elegantno izgledati i nakon mnogo godina.

 

Za kraj Vam donosimo neke od ideja kako ovjekovječiti najposebnije trenutke vjenčanja. Dakako, konačni stil fotografija i sama izvedba ovise o fotografu i o Vašim željama.
Odraz mladenke u ogledalu

Jedna od najposebnijih fotografija koja se može snimiti prije samog početka vjenčanja je pripremanje mladenke, njezino šminkanje i odijevanje haljine. To je trenutak u kojem mladenkino uzbuđenje raste, a tada su s njom i najbliže osobe poput majke i vjenčane kume. Prostor je ispunjen emocijama, a uz pomoć dobrog fotografa to će se primijetiti i na fotografijama. Upravo ogledalo može biti odličan rekvizit i obuhvatiti i mladenku te njoj najbliže osobe.

Prvi pogled

Sve se više parova odlučuje prvi put vidjeti prije odlaska pred crkveni oltar ili matičara, a upravo u toj situaciji mogu nastati najemocionalnije fotografije. Mladoženja će tada po prvi puta vidjeti svoju buduću suprugu u vjenčanici, sa savršenom frizurom i savršenom šminkom te će jako teško suspregnuti emocije. S druge strane, mladenka će ugledati svog savršeno dotjeranog budućeg supruga u odijelu. Zanimljiva ideja kako obuhvatiti taj poseban trenutak jest da fotografu predložite da fotografira u fazama. Prvo neka fotografira vas dvoje s određenom preprekom između Vas kao što su vrata ili improvizirana pregrada. Također se možete leđima okrenuti jedno drugome, a nakon toga fotograf će uhvatiti onaj poseban trenutak u kojem ćete se prvi put ugledati.

Ulazak u crkvu

Trenutak u kojem otac ili brat mladenku uvodi u crkvu, a mladoženja je čeka pred oltarom jedan je od najfotografiranijih trenutaka i to s pravom. To je trenutak prepun emocija koji vrijedi zabilježiti. Svakako upoznajte fotografa s eventualnim posebnim željama koje možda imate za zabilježavanje tog trenutka.

Bacanje konfeta

Veselje na licima novopečenih supružnika svakako je trenutak vrijedan pažnje, a uz pomoć šarenih konfeta fotografije će izgledati posebno efektno, U svakom se slučaju radije odlučite za konfete ili pak latice cvijeća, a ne za tradicionalno bacanje riže. Konfeti će izgledati efektnije, dok bacanje riže može prouzročiti neželjeni zamagljeni efekt na fotografijama, ako ga fotograf nespretno uhvati.

Prvi ples

Prvo ples novopečenih supružnika nabijen je emocijama koje se uz dobrog fotografa lako mogu prenijeti na fotografije. Dobra rasvjeta i fokusiranje samo na mladence učinit će fotografije prekrasnima. Porazgovarajte s odabranim fotografom i o tome da vas fotografira s visine služeći se stolicom kada fotografira i, primjerice, vaše korake prilikom plesa.

Večernje fotografije

Ne zaboravite zabilježiti i trenutke poput zalaska sunca, puštanja lampiona u nebo ili pak noćnog vatrometa.

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.
preloader