Pozivnice za vjenčanje

Gotovo se svi budući mladenci drže tradicije pozivanja gostiju posebnim tiskanim pozivnicama, bez obzira na svoje afinitet prema tradicionalnom ili pak modernom vjenčanju. Iako još možda nisu ni odlučili žele li tradicionalno ili pak moderno vjenčanje, slanje ili osobno nošenje pozivnica još je uvijek neodvojivi dio svakog vjenčanja.

Za mnoge je mladence to uvod u njihovo vjenčanje  i spoznaja da se sudbonosni dan sve više bliži. Dok se neki drže ustaljenih tiskanih pozivnica među kojima samo odabiru predložak, drugi se ne boje stilskih intervencija kako bi pozivnice prilagodili svojem stilu i osobnostima.

Biranju pozivnica obično se više posvećuju mladenke, dok mladoženja obično samo sudjeluje u kreiranju popisa gostiju kojima će se pozivnice uručiti. Ako ste Vi jedna od budućih mladenki pred kojom je preoces odabiranja pozivnica, svakako pročitajte naše savjete koje Vam donosimo u nastavku.

Počnite na vrijeme razmišljati o pozivnicama

Zasigurno na dan svojih zaruka, pa još ni dugo nakon toga, nećete početi razmišljati o dizajnu pozivnica, ali ne ostavljajte taj posao za sam kraj. Nakon što odaberete i potvrdite datum, svakako počnite razmišljati o tome kakvo biste vjenčanje željeli i kako bi se u to uklopile pozivnice.  Također pripazite da ih svojim gostima ne uručite prerano. Tri do četiri mjeseca ranije idealno su vrijeme za pozivanje gostiju i uručivanje pozivnica.

Odaberite dizajn

Prilikom biranja dizajna imate nebrojene mogućnosti. Možete odabrati neku od već predloženih pozivnica koje nude tvrtke koje su specijalizirane za to, ali možete i razmišljati izvan standardnih okvira i odabrati nešto što će svim uzvanicima zauvijek ostati u sjećanju. Mi vam predlažemo upravo potonje.

Razmišljajte izvan tradicionalnih okvira

Pozivnice su prilika da svijetu pokažete svoju ljubav na jedinstven i personalizirani način.  Posebno ćete ih personalizirati uključite li u tiskane pozivnice svoju fotografiju. Ujedno ćete i imati izliku za profesionalni photo shooting, a vaši će gosti pozivnice zasigurno smatrati osobnijima.  Odlična ideja je da umjesto tiskanih pozivnica uzvanicima uručite poziv snimljen na DVD-u. Možete se pograti svojim glumačkim umijećem, a ako volite nijeme filmove, tekst poziva možete i samo ispisati te u pozadini uključiti glazbu. Odlučite li se za ovakvu vrstu pozivnice, možda ipak ne bi bilo loše pridodati i kraći tiskani tekst, posebno ako je riječ o vjenčanju koje se održava na lokaciji koja je većini nepoznata. Kratke upute na papiru tada će nadopuniti video.

Ako Vam je pisanje oduvijek išlo od ruke, u pozivnice uključite pjesnika u sebi. Ne morate prihvatiti već ustaljene norme i klasične prijedloge tekstova, nego možete sami kreirati svoj tekst, bilo da je u obliku rimovanih stihova ili pak u proznom obliku.

Krije li se u Vama kreativac koji voli puzzle i križaljke, razmislite upravo o takvoj pozivnici, Zaposlite svoje goste i dajte im materijal za razmišljanje. 

Kada ste već na putu razmišljanja i igranja, možete se poigrati i balonima. Na balone tiskajte tekst koji će u svojoj punini biti vidljiv tek kad se balon napuše. Balon može biti zanimljiv dodatak papirnatoj pozivnici, a i zabavan za obitelji u kojima ima djece, a koje planirate pozvati na vjenčanje.

S obzirom da će se gosti sigurno na ovaj ili onaj način istrošiti radi Vaše svadbe, razmislite o tome da pozivnici priložite maleni poklon, primjerice, u obliku slatkiša.  Zanimljiva ideja je izrada pozivnice u obliku male kutije za poklon veličine nekoliko centimetara koju možete napuniti pralinama u obliku srca.

S obzirom da vjenčanjem slavite svoju ljubav, zgodno je ako pozivnici dodate svoj tzv. recept za ljubav.  Inspirirajte se našim primjerom:

Pomiješajte pola šalice Nikole s pola šalice Marije te na kraju dodajte 2 prstena. Ohlađene ih servirajte 30. prosinca 2015. i uživajte.

Odredite temu vjenčanja

Pozivnice za vjenčanje gostima najavljuju kakvo će biti vjenčanje na koje ste ih pozvali pa to svakako uzmite u obzir prije negoli naručite finalnu verziju pozivnica.  Prmjerice, ako organizirate vjenčanje na plaži kraj mora, neka i pozivnice budu u morskom tonu – ukrašene motivima valova i morskih školjaka, a tekst može biti ispisan plavom bojom.  Ako ste se odlučili za rustikalno, seosko vjenčanje, a k tome još i ljetno, pozivnice ukrasite simbolima suncokreta, poljskim cvijećem ili pak poljskim puteljkom i drvenom ogradom. Pozivnice puno govore o samom vjenčanju pa svakako pripazite na to da uskladite temu vjenčanja s dizajnom odabranih pozivnica.

Uručite ih osobno

Nakon što ste razmislili o temi svog vjenčanja, odabrali dizajn pozivnica te su Vam one i uručene, vrijeme je da ih predate gostima. Kao što smo i ranije spomenuli, idealno bi bilo kad biste svoje uzvanike posjetili 3 do 4 mjeseca  prije vjenčanja. Ako je moguće, pozivnice svakako uručite gostima osobno. Iako je u zapadnoeuropskim i američkim mjestima već postala praksa da se pozivnice šalju poštom, u Hrvatskoj ipak živimo na manjem prostoru pa je i lakše doći do barem većine gostiju.To je ujedno i prilika da Vi kao buduća mladenka upoznate prijatelje i obitelj svog budućeg supruga koje do sada možda niste poznavali, a također će i on upoznati Vašu stranu daljnje rodbine i prijatelja. Zasigurno će svi uzvanici rado popričati s vama, a njima je to i prilika da saznaju kakvo  će biti vjenčanje, gdje će se organizirati, kakav je dress code, koliko se gostiju očekuje i slično. Imat će vas prilike upitati i o vašim planovima kao budućeg bračnog para, a iz toga mogu lakše zaključiti kakav će vam poklon darovati.

Naravno, ako pozivate na svadbu goste iz drugih zemalja pa čak i drugih kontinenata, podrazumijeva se da ih vjerojatno nećete moći osobno posjetiti pa je u takvim situacijama slanje pozivnica poštom logično rješenje.

Zadržite i nekoliko primjeraka za sebe

Nerijetko se dogodi da mladenci naruče tiskanje ili izradu onoliko pozivnica koliko planiraju imati gostiju, odnosno onoliko koliko će obitelji biti na vjenčanju. U toj strci nerijetko zaborave naručiti nekoliko primjeraka viška koje bi mogli zadržati za sebe. Svakako se pobrinite da Vam ne promakne taj korak, a nakon vjenčanja sačuvana će pozivnica biti vječna uspomena. Izgledat će posebno efektno ako je uokvirite u elegantan okvir za slike i tako je zauvijek sačuvate.

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.
preloader