Kako provesti godišnjicu braka

Što smo stariji, to godine brže prolaze. Ako ste u braku, a posebno ako uživate u njemu, činit će Vam se kao da godine lete kraj Vas te ćete se brzo naći pred proslavom godišnjice braka. Iako taj dan možda Vi i Vaš partner / partnerica nećete moći uvijek provesti zajedno ili pak isplanirati posebnu svečanu večeru, odaberite jedan dan u tjednu kada ćete je proslaviti ili obilježiti na bilo koji način. Imate li malu djecu, pobrinite se da ih taj jedan dan netko može pripaziti kako biste se u potpunosti mogli posvetiti svome partneru / partnerici.

Kroz godine je sve teže pronaći odgovarajući način za provesti godišnjicu, posebno ako mislite da ste sve dobre ideje već odavno iskoristili. Upravo Vam zato u nastavku donosimo neke ideje za koje se nadamo da će Vas potaknuti na razmišljanje i planiranje savršene godišnjice braka.

Organizirajte vlastito ljetno kino

Pada li datum Vaše godišnjice braka u ljetnim mjesecima te živite u kući s dvorištem, zašto ne biste sami napravili svoje ljetno kino? Dvorište pretvorite u prostor ljetnog kina pa postavite dekice ili stolice na travu, odaberite najdraži film ili pak film koji već dugo želite pogledati. Uz računalo će vam biti potreban i projektor pa se raspitajte može li vam ga tko od prijatelja posuditi za tu jednu večer. Pripremite i grickalice te uživajte u ljetnoj večeri.

Tako provedena godišnjica braka podsjetit će vas oboje na same početke veze kada ste često išli u kino, držali se za ruke i planirali svoju budućnost.

Napišite poruke ljubavi u boci i pošaljite ih rijekom

Nemaju svi sreću pronaći pravu i iskrenu ljubav kao što ste je možda vi pronašli. Upravo je zato dobra ideja da na dan svoje godišnjice braka ljubav podijelite i s drugima. Dogovorite se da Vi i Vaš partner ili partnerica na dan godišnjice braka napišete poruke ljubavi nepoznatim osobama. Razmislite o tome što je prava ljubav i koliko ona znači pojedincu. Papire na koje ste to napisali stavite u staklene boce, dobro ih zatvorite i bacite u rijeku ili more. Osoba koja će ih pronaći smatrat će ih posebnom porukom namijenjenom upravo njoj, a Vi i Vaš partner partnerica taj dan ujedno možete provesti zajedno u šetnji. Pisanje pisma i bacanje boca u vodu bit će samo šlag na torti.

 

Doručak u krevetu, ručak u restoranu

Imate li tu sreću pa Vam godišnjica braka pada na neradni dan ili ste je sami odlučili proslaviti vikendom, razmislite o cijelom danu tetošenja partnera / partnerice. Započnite pripremom doručka koji ćete poslužiti u krevetu. Kao i za Valentinovo, i ovo je prilika kada i na hrani možete pokazati svoju kreativnost pa je formirati u obliku srca. Pripremite ono što Vaš partner najviše voli, a ne zaboravite i šalicu kave. Kako bi taj dan bio uistinu poseban, isplanirajte i ručak izvan kuće. Otiđite u omiljeni restoran, odaberite omiljena jela, a s obzirom da vam je ipak godišnjica, počastite se i desertom. Takav način proslave u određenoj se mjeri odmiče od tradicionalno provedenih večeri u restoranu pa će Vam upravo zato dati osjećaj nečeg novog i uzbudljivog.

Putujte

Bilo da imate u planu manje vikend putovanje u Hrvatskoj ili u obližnjim zemljama ili pak se ste se odlučili za neku od egzotičnih destinacija, putovanje je uvijek odličan poklon. Putovanja obogaćuju, a uspomene i iskustvo koje ćete zajedno stvoriti su neprocjenjive. Ako Vam je jako stalo do romantike, pokušajte u putovanje uklopiti romantične destinacije. Bilo da ste odlučili otputovati u neko od hrvatskih mjesta ili pak u egzotične krajeve, u svakom se od njih može pronaći posebno, romantično okruženje. Primjerice, u Opatiji možete uživati u pogledu na zalazak sunca uz predivnu šetnicu, u Zagrebu možete postaviti svoj ljubavni lokot na Gornjem gradu, na Tajlandu odjahati u suton na slonovima, u Japanu doručkovati ispod predivnog drveća trešnje, u Parizu šetati ispod Eiffelovog tornja… Svaka destinacija ima svoje romantične strane, a najvažnije je da ih podijelite s osobom koju najviše volite.

Obnovite svoje zavjete

Veće godišnjice braka, poput desete, petnaeste ili dvadesete dobra su prilika za obnovu zavjeta. Vaš se brak tijekom svih tih godina zasigurno promijenio, a ako ste sigurni da biste opet odabrali istu osobu, svakako razmislite o obnovi zavjeta. Osim što ćete se ponovno zavjetovati na vječnu ljubav, možete obnoviti i svoje vjenčano prstenje ili pak na postojeće ugravirati posebne poruke. Ujedno je to i prilika da okupite svoju bližu obitelj i prijatelje te svi još jednom proslavite život.

Dakako, ovo ipak nije vjenčanje pa nema potrebe za pretjerivanjem. Mala večera bit će sasvim dovoljna, no kako će Vam uzvanici vjerojatno donijeti poklone, pripremite i vi ponešto za njih. Kolači ili male bombonijere uvijek su najbolji i najsigurniji odabir.

Rekreirajte svoj prvi spoj

Iako je vjerojatno prošlo mnogo godina od prvog spoja, zasigurno se još uvijek sjećate kako je to izgledalo. Neki čak i pamte što je partner / partnerica imao / imala odjeveno, kako je mirisao, kamo ste išli, što ste jeli… Upravo je godišnjica braka idealna prilika da se zajedno toga prisjetite. Otiđite u restoran, kafić, kino ili bilo koje drugo mjesto na koje ste išli tijekom prvog spoja. Prisjetite se kako je to izgledalo, o čemu ste razgovarali… Priznajte partneru zbog čega ste se zaljubili i što vas sve ove godine drži zajedno.

Čak i ako to mjesto više ne postoji, odaberite neko vrlo slično i rekreirajte svoj prvi spoj.

Napišite pismo jedno drugome te ga pročitajte uz večeru

Ponekad je riječi lakše staviti na papir, nego ih izgovoriti. Dogovorite se s partnerom da za ovu godišnjicu braka jedno drugome napišete iskreno pismo u kojem ćete objasniti što to volite na partneru, kroz što ste sve prošli zajedno, što vas drži skupa, kako vidite zajedničku budućnost… Uz to organizirajte romantičnu večeru kod kuće pa tijekom večere razmijenite pisma.

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.
preloader