Kako odabrati nakit za vjenčanje?

Proljeće nam je već dobrano zakucalo na vrata, a sa sve ljepšim i toplijim danima raste i broj vjenčanja. Uz odabir vjenčanice, cipela, cvijeća, glazbe, hrane,  mjesta vjenčanja i onog najvažnijeg, pravog muškarca, buduće mladenke često zaborave na odabir nakita koji je nužan u zaokruživanju slike idealnog outfita.

Ako ste Vi jedna od mladenki kojoj je promaklo upravo to, svakako pročitajte naše savjete kako odabrati nakit za vjenčanje.

Prilikom odabira savršenog nakita koji će upotpuniti savršeno vjenčanje, na umu morate imati nekoliko stvari. Među njima su svakako najvažnije vjenčanica, frizura, paleta boja same svadbe te lokacija na kojoj se ona održava.

 1. Vjenčanica

Kroj haljine najvažnija je stavka u kombinranju s nakitom. Ako ste odabrali haljinu bez bretela,  poželjno je da vaša ogrlica bude što više uz vrat, a ako ste odabrali haljinu s V izrezom, onda svakako posegnite za ogrlicom s jednostavnim privjeskom. Haljina  krojena na jedno rame već je sama po sebi dovoljan ukras te uz sebe ne zahtijeva nošenje ogrlice. Dakako, to otvara brojne mogućnosti nošenja drugog nakita kao što su naušnice ili narukvice.

Za koju se god vrstu nakita odlučili, uvijek imajte na umu boju i izgled vjenčanice. Uz vjenčanice prožete čipkom te nijansama boje koje odudaraju od snježno bijele savršeno odgovaraju zlatne nijanse nakita, dok je za sve ostale rezervirano srebro i bijelo zlato. Dakako, neizostavni dijelovi vjenčanog outfita su cirkoni i biseri. Ako vam je vjenčanica prožeta cirkonima, takav mora biti i nakit, ali u umjerenoj varijanti. Biseri se idealno stapaju s nježnijim vjenčanicama i naglašavaju njihovu profinjenost.

Zaokupljaju li cirkoni i brojni drugi detalji Vašu haljinu, neka Vam nakit bude što jednostavniji, a ako pak ste odabrali haljinu jednostavnih linija i bez dodatnih ukrasa, tada se možete poigrati nakitom, a naš savjet je da odaberete što uočljiviju ogrlicu, dakako, u skladu s ostalim odabranim nakitom.

Ne zaboravite da su vjenčanica i Vaša buduća vjenčana burma prave zvijezde vašeg  vanjskog izgleda, a sav ostali nakit tu je samo da upotpuni priču.

 1. Frizura

Gotovo svaka mladenka mjesecima unaprijed odabere frizuru koju će nositi na svoj najvažniji dan, a mnoge od njih imaju i probni termin kod frizera kako bi bile sigurne u svoj odabir. Nakit koji ste odabrali svakako ponesite na probu kod frizera. Planirate li svoju kosu bogato uresiti ukrasima poput perlica, cvijeća ili bisera, nakit koji ćete nositi oko vrata ili na ruci mora biti diskretniji, a vrijedi i obrnuto: ako je Vaš odabir jednostavna frizura  bez dodatnih ukrasa, možete si dati oduška ukrašavanjem ostatka tijela.

Ako je Vaš odabir vrlo jednostavna frizura, primjerice elegantna pundža bez dodatnih ukrasa, nju će savršeno zaokružiti bogate viseće naušnice.

Nemoje zaboraviti ni na veo ili tijaru. Ako ste odlučile nositi tijaru, ona je sama po sebi dovoljan ukras i element po kojem ćete u dogovoru s frizerom kreirati svoju frizuru, a ista je priča i s velom za kosu.  Bogat veo ukrašen čipkom ili cirkonima uz sebe traži što jednostavniju frizuru i sav  ostali nakit.

 1. Paleta boja

Velik broj vjenčanja ima svoju temu ili pak barem paletu boja kojoj je sve podređeno – od cvijeća, dekoracije stola, boje stolica i stolova pa sve do mladoženjine kravate ili leptir-mašne. Ne bojte se odabranoj paleti boja pridružiti i svoj odabir nakita. Ako ste se odlučili za, primjerice, ljubičastu boju kao temeljnu boju vjenčanja, možete odabrati nakit u nijansama ljubičaste boje, bilo da se radi o ogrlici, narukvici ili nakitu koji krasi vašu kosu.

 1. Lokacija vjenčanja

Odabir mjesta vjenčanja diktira i odabir vjenčanice, a u skladu s time i odabir frizure pa na koncu i samog nakita. Odaberete li vjenčanje u crkvi nakon kojeg slijedi proslava u luksuznom restoranu, podrazumijeva se da si možete dati oduška i odabrati bogatiji nakit. Odlučite li se pak za jednostavan obred u prirodi, primjerice negdje uz more,  to diktira i odabir jednostavnije vjenčanice i nakita koji će se zapravo stopiti s jednostavnim prirodnim okruženjem u kojem se nalazite. Vjenčani je nakit zapravo dio scenografije samog vjenčanja. Ako je ono blještavo, neka takav bude i nakit, a ako pak je jednostavnije i elegantinije, imajte to na umu i prilikom odabira nakita.

Iako  je  gore navedeno najvažnije u odabiru Vašeg vjenčanog nakita, za kraj Vam donosimo još nekoliko kratkih savjeta.

 • Ne bojte se miješati staro i novo. Imate li obiteljski nakit ili pak nakit koji Vam predstavlja veliku sentimentalnu  vrijednost, vjenčanje je prava prilika da ga pokažete i njime upotpunite svoj svadbeni stil.
 • Prije vjenčanja svakako isprobajte cijeli zamišljeni outfit te ne posežite za prvim nakitom koji vidite. Dobro razmislite  o tome kakva je Vaša haljina te kakav nakit traži uz sebe. Razmislite koji dio sebe želite naglasiti pa se ravnajte prema tome želite li da vaš glavni  komad nakita,  uz vjenčanu burmu, dakako, bude tijara, ogrlica ili pak naušnice.
 • Vjenčanje je veoma važan događaj u životu svake žene pa nije na odmet  upotpuniti taj dan uistinu kvalitetnim nakitom koji možete i kasnije nositi.  To je prilika da umjesto kvantitete birate kvalitetu i nešto što će trajati naraštajima. Naši su prijedlozi svakako bijelo zlato i biseri.
 • Tijekom svadbene večere vjerojatno ćete mijenjati toaletu pa za svaku toaletu odaberite onaj nakit koji uz nju pristaje.
 • Nemojte nositi ručni sat na svojem vjenčanju! Iako na tržištu ima uistinu predivnih primjeraka satova koji bi pristajali vjenčanici, to ipak nije nakit na koji biste trebali biti fokusirani. To je jedan od dana u kojem vrijeme nije važno, nego su na prvom  mjestu Vaši osjećaji i odlična zabava.
 • Uvijek pri odabiru nakita ostanite vjerni sebi. Ne osjećate li se ugodno u bogato ukrašenom nakitu, odaberite onaj decentniji. Vjenčanje nije prilika u kojoj bi se mogli tolerirati kompromisi koji će učiniti da se osjećate nelagodno.
 • Upamtite da je manje uvijek više, a posebno na dan Vašeg vjenčanja. Dvoumite li se između nošenja tijare, bogate ogrlice ili pak narukivca, odaberite samo ono što Vam je najdraže i što Vam je prvo zapelo za oko. 

 

Nadamo se da su Vam naši savjeti pomogli, a za sva dodatna pitanja možete se obratiti našem stručnom osoblju koje ima bogato iskustvo u suradnji s budućim mladenkama. 

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.
preloader