Kako od fotografija s vjenčanja napraviti video?

Vjenčanje je prilika u kojoj će nastati uistinu velik broj fotografija. Dakako, profesionalni fotografi imaju svoju određenu cijenu, a ako uz izradu fotografija odlučite odabrati i video, cijena se može popeti i na deset tisuća kuna, pa i više. Kako si mnogi mladenci ne mogu priuštiti taj trošak ili pak jednostavno ne žele plaćati fotografa i snimatelja, vrlo lako sami kod kuće mogu napraviti video od postojećih fotografija s vjenčanja. S pjesmom u podlozi takav će video izgledati uistinu reprezentativno, a ako ga izradite nedugo nakon vjenčanja, uvijek mu se možete vraćati pa ga i gledati tijekom proslava budućih godišnjica braka.

Srećom, na Internetu postoji bezbroj programa kojima se to može napraviti na vrlo jednostavan način. Kako bismo vas inspirirali te Vam olakšali izradu vlastitog videa od fotografija s vjenčanja, u nastavku donosimo pregled nekoliko najboljih i najjednostavnijih programa kojima to možete napraviti bez puno truda.

PowerPoint

Umjesto da nekome platite da to napravi umjesto Vas, sami se poigrajte najjednostavnijim programom. PowerPoint je program svima dobro poznat, a jednostavnost rukovanja svakog će pretvoriti u stručnjaka za video.

Prije nego što krenete u izradu slide showa, odaberite sav materijal koji želite koristiti: fotografije, klipove i glazbu. Krenete li u biranje sa svojim partnerom, ujedno ćete se zajedno prisjetiti svih trenutaka s vjenčanja.

Nakon toga fotografije jednostavno možete unijeti u program te ih sami premještati onako kako Vam odgovara. Također u pozadinu ne zaboravite dodati glazbu. Dobro razmislite o glazbi pa izaberite one pjesme koje za vas imaju određeno značenje te čiji će stihovi biti u skladu s fotografijama.

Sve to možete vrlo jednostavno napraviti pomoću izbornika Umetni / Import. Čak i možete odabrati brzinu mijenjanja slajdova s fotografijama te kombinirati i po nekoliko pjesama u pozadini. Da uradak ne biste izgubili, kopirajte ga na CD ili DVD, ali kako takvi nosivi uređaji ne traju vječno, uradak kopirajte i spremite u neki od programa u oblaku.

Kizoa

Kizoa je besplatna internetska aplikacija koja će Vam pomoći da svoj slide show, odnosno video kreirate online. Fotografije može odabirati direktno s Facebooka ili svog računala, a brojne animacije, efekti, pozadine i glazba učinit će ovo iskustvo još pozitivnijim. Nakon što završite s izradom, svoj uradak možete slati preko elektronske pošte, objaviti ga na Facebooku ili ga kopirati na DVD.

Wedding Album Maker Gold

Wedding Album Maker Gold vrhunska je aplikacije na kojoj možete birati čak između 260 efekata te se automatski sprema na DVD koji ćete moći otvoriti ne samo na računalu, nego i na DVD playeru.

Wedding Slideshow Studio

Wedding Slideshow Studio je softwerski program koji će Vam  pomoći da organizirate i odaberete željene fotografije, izaberete stil videa te krenete u njegovu izradu. Uz pomoć stotina efekata, umetnute glazbe i izbornika, svoj uradak možete spremiti na DVD/VCD/SVCD/Blu-ray prijenosnik.

Animoto

Animoto je jednostavna, ali impresivna web- aplikacija (koju je moguće preuzeti i putem mobitela) koja  Vam omogućuje da stvorite video iz svojih fotografija i glazbe uz pomoć danih predložaka. Po završetku možete birati između opcija diljeljenja videa na You Tube kanalu ili pak ga spremiti u obliku niske, visoke ili HD kvalitete te ga prenijeti na DVD.

Muvee Reveal X

Muevee Reveal X je softverski program uz pomoć  kojeg možete napraviti svoj video bez potrebe za internetskom vezom.

Ovo su samo neki od prijedloga programa uz pomoć kojih možete napraviti prave male profesionalne videe, odnosno slide show od svojih vjenčanih fotografija. Svaki će Vas od ovih programa praktički sam voditi kroz korake izrade videa. S obzirom na visoku cijenu profesionalnih snimatelja (koji će Vam zapravo napraviti sve gotovo isto kao i Vi), vrijedi se potruditi te pokušati napraviti svoj samostalni video. To ujedno može biti i iznenađenje za Vašeg partnera te dobra ideja za poklon za godišnjicu braka.

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.
preloader