Kako kupiti/odabrati vjenčani prsten?

Svakim danom sve je bliže trenutak Vašeg vjenčanja, odnosno trenutak kada ćete uploviti u bračnu luku. Pripreme su u završnoj fazi, više manje sve je posloženo na način na koji ste zamislili, no još se morate pobrinuti za nekoliko detalja, a jedan od njih je i odabir vjenčanog prstenja? Odlučili ste da je vrijeme za kupnju vjenčanog prstenja, no ne znate od kuda, kako, na koji način krenuti?

Iako, Vam možda ovo ne bi trebao biti problem, budući da ste vjerojatno već imali sličnu situaciju prilikom kupnje zaručničkog prstena (barem muški dio populacije koji čita ovaj članak) odlučili smo Vam donijeti nekoliko kvalitetnih i praktičnih savjeta kako odabrati i kupiti savršeni vjenčani prsten koji će simbolizirati Vašu ljubav, bit će poseban i održavat će Vašu osobnost i karakter kao pojedinca, ali i Vaše karakteristike kao budućeg bračnog para. Mnogi savjeti koji vrijede za kupnju zaručničkog prstena mogu se primijeniti i za kupnju vjenčanog prstena, ali ipak, postoje i određena odstupanja jer odabir i kupnja vjenčanog prstena jedno je novo iskustvo koje iziskuje vrijeme i trud kako bi se realiziralo na najbolji mogući način.

Osnovna razlika između kupnje zaručničkog prstena i vjenčanog prstena je u tome što kupnju zaručničkog prstena muškarci najčešće obavljaju samostalno kako bi iznenadili svoju djevojku na sam dan zaruka dok se kupnja vjenčanog prstenja može obaviti u dvoje, odnosno budući bračni par može zajedno istražiti mogućnosti koje im stoje na raspolaganju i time zajedno odabrati savršeno vjenčano prstenje. Najčešće je upravo i tako, budući bračni par zajedno odabire vjenčano prstenje. Svi znamo kada se kupuje u dvoje tu su uvijek prisutna dva različita mišljenja, stajališta, ideje i želje. Stoga, da bi sve prošlo u najboljem redu, slijedite ove savjete:

 1. Pripremite se unaprijed – dogovorite osnovne stvari unaprijed. Kakvo prstenje želite, od kojeg metala. Želite li platinu ili zlato bijelo ili žuto? Možda srebro? Kombinacija navedenog? Jednostavnost ili glamur? Mogućnosti su neograničene, no iznimno je važno da se kroz dogovor postigne ravnoteža i usklade želje i preferencije.
 2. Vrijeme – vrijeme je neprocjenjivo te potragu započnite dovoljno rano kako bi je uspješno realizirali u zadanom roku. Ostavite dovoljno vremena na odabir savršenog vjenčanog prstenja. Zbog velikog broja modela vjenčanog prstenja kojeg imamo u ponudi, sigurno će Vam trebati vremena da se odlučite koji je model pravi za Vas.
  Kada se odlučite za Vaše idealno vjenčano prstenje ono će biti izrađeno za tri do pet dana. U slučaju da ste odabir prstenja ostavili za zadnji trenutak i potrebno Vam je da su burme gotove u najkraćem roku i to je moguće. U roku 24 sata možemo napraviti vjenčano prstenje jednostavnijeg dizajna koje će biti spremno za Vaše vjenčanje.
 3. Nemogućnost dogovora – vi i partner/partnerica odlučili ste kada ćete krenuti s potragom za odabirom i kupnjom vjenčanog prstenja, ali nikako da se pripremite unaprijed u smislu da se odlučite kakvo vjenčano prstenje želite? Vi bi bijelo, a on/ona žuto zlato? Nitko ne popušta i svatko se drži svojih želja? Iako, izgleda kao nemoguća misija koja se ne može riješiti, u stvarnosti postoji jednostavno rješenje. Nemojte odabrati ni jedno ni drugo. Neka Vaš odabir bude nešto sasvim drugo i drukčije. Postoji i druga varijanta koja je još zahvalnija. Neka svatko odabere vjenčani prsten u skladu sa svojim željama. Gdje piše da vjenčano prstenje mora biti identično? Nigdje! Uostalom, ni ljudi nisu identični, svatko ima svoju osobnost pa zašto je onda ne bi izrazili i kroz svoje vjenčano prstenje.
 4. Razmišljajte o praktičnosti –  nemojte nikako odabrati prvi prsten koji Vam zapne za oko. Možda je on i prekrasan, no da li je za Vas? Razmislite hoće li se prsten koji Vam se sviđa, moći uklopiti u Vaš svakodnevni život. Budite praktični jer u protivnom moglo bi Vam se dogoditi da ga zbog svog životnog stila, morate više držati u kutijici za nakit, nego nositi na ruci.
 5. Mjere – kao i kod zaručničkog prstena i kod vjenčanog prstenja je važno da odaberete pravu mjeru. Vjenčani prsten nosit ćete u različitim periodima života, a isto tako i za vrijeme različitih vremenskih uvjeta. Možda niste znali, ali najbolje vrijeme da kupite vjenčano prstenje nije ujutro budući da ljudski organizam zadržava sol iz prethodne noći. Isto tako, ni vrijeme kada Vam je jako hladno ili jako vruće nije pogodno za kupnju prstenja. Najbolje bi bilo da to obavite u poslijepodnevnim satima kada ste normalne tjelesne temperature i kada ste smireni budući da će tada Vaše tijelo biti opušteno i prsten koji odaberete najbolje će odgovarati Vašim prstima koji će biti u „u pravom stanju“, odnosno neće biti izloženi vanjskim utjecajima.
 6. Skladnost – ako ste žena, Vi onda već zasigurno imate zaručnički prsten koji ćete nositi na ruci s vjenčanim prstenom. Dakle, prilagodite svoj odabir vjenčanog prstena prema zaručničkom prstenu koji već imate. Sve ovisi o Vama. Ako želite sklad odaberite vjenčani prsten koji će se nadopunjavati sa zaručničkim prstenom, a ako pak preferirate različitost, onda neka Vaš odabir vjenčanog prstena bude u potpunoj suprotnosti u odnosu na zaručnički prsten.
 7. Budžet –Bez obzira sa kojim budžetom raspolažete u našem Centru vjenčanog prstenja će te naći prstenje sa kojim će te biti zadovoljni.
  Svi modeli vjenčanog prstenja se mogu napraviti, ovisno o Vašim željama, u srebru, bijelom ili žutom zlatu ili u platini. Isto tako na svakom modelu prstena možete povećavati ili smanjivati broj cirkona/dijamata te isto tako sami sudjelovati u formiranju cijene prstenja.

Nadamo se da će Vam ovi savjeti olakšati odabir i kupnju vjenčanog prstenja, zapravo, sigurni smo da hoće. Kako bi vjenčano prstenje i nakon mnogo godina sretnog braka sjalo istim sjajem kako i prvog dana, vjenčano prstenje treba održavati.
Tjekom nošenja prstena ono se grebe i dotiče sa raznim predmetima što stvara ogrebotine na njegovoj površini. Isto tako se mnoge nečistoće mogu nakupiti na prstenu.
Povremenim posjetima Centru Vjenčanog prstenja Apparo gdje ste kupili vaše prstenje ono može dobiti isti onaj sjaj koji je imalo kao i prvog dana.
Dodatan način kako možete zaštititi vjenčano prstenje je da ih držite podalje od različitih losiona kao i sredstva za uređenje i čišćenje doma budući da navedena sredstva mogu oštetiti Vaše vjenčano prstenje.

I za kraj, želimo Vam da nađete savršeno vjenčano prstenje koje će na najbolji mogući način simbolizirati Vašu ljubav, okruniti Vaš početak zajedničkog života i buditi Vam uspomene na mnoge godine sretnog i uspješnog braka.

 
Ova web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.
preloader