Vremenske (ne)prilike na vjenčanju

Vjenčanje je jedan od najljepših dana u životu mladenaca koji se očekuje s velikim nestrpljenjem. U pripreme je uloženo puno truda, ljubavi, energije pa i novca, a na sam dan vjenčanja ipak se mogu dogoditi nepredvidive situacije na koje niste računali.

Zasigurno je svakoj mladenki palo na pamet što će biti ako joj se podera vjenčanica, ako će je cipele žuljati, ako će joj poteći suze pa obrisati šminku i slično. Sve te situacije imaju svoje jednostavno rješenje, ali s prirodom se je već nešto teže boriti. Posljednih smo godina svjedoci brojnih klimatskih mijena i sve češćih iznenadih promjena vremena kroz samo nekoliko sati, no nikako ne smijete dopustiti da vam vremenske prilike, kakve god one bile, unište vaš najljepši, dugoočekivani i u detalje isplaniran dan.

Predivan topao, sunčan dan zvuči kao idealan za vjenčanje, no ništa manje romantično i nezaboravno ne mora biti ni vjenčanje popraćeno kišom, olujnim vjetrom ili pak kišom.

U nastavku donosimo savjete koje možete primijeniti dogode li Vam se na dan Vašeg vjenčanja nepoželjne vremenske prilike.

Kiša

Ako ste svoju svadbenu svečanost organizirali u restoranu, hotelu ili bilo kojem drugom zatvorenom prostoru, kiša Vas zasigurno ne zabrinjava previše. No što ako ste svoju svečanost planirali održati na otvorenom? Bez brige, i takve situacije imaju svoje rješenje, no važno je reagirati na vrijeme.

Svakome tko planira vjenčanje na otvorenom predlaže se da u blizini ima natkriveni prostor u koji se svadba može premjestiti u slučaju vremenskih nepogoda, a jedna od najčešćih je upravo kiša.  Idealno rješenje je šator jer se on vrlo lako može iz poluotvorenog prostora pretvoriti u potpuno zatvoreni. Kada razmišljate o najmu šatora, pripazite da osigurate i podij, eventualno grijanje u slučaju da zahladi, a prije svega se uvjerite da je šator u savršenom stanju kako ne bi došlo do probijanja kiše.

Čak i ako su osigurali natkriveni prostor, ono što mladence još više zabrinjava su svadbene fotografije, no i tome se može vrlo kreativno doskočiti. Vjerojatno ćete već barem desetak dana  prije vjenčanja unaprijed pratiti vremensku prognozu. Iako se ona ne pokazuje uvijek preciznom, imat ćete uvid u to postoji li šansa za kišu na Vaš veliki dan. Ako je odgovor potvrdan, unaprijed se pripremite i izbjegnite sve neugodnosti oko nastanka vjenčanih fotografija. Kao prvo, popričajte sa svojim fotografom i upitajte ga zna li što će napraviti s dogovorenim snimanjem na otvorenom u slučaju kiše. Važno je da i vi i fotograf imate plan B iz kojeg možete izvući maksimum.

Ako ste gotovo sigurni da će na dan vjenčanja padati kiša, unaprijed nabavite šarene gumene čizme i kišobrane. Uskladite ih s partnerovim, a čak na čizme možete ugravirati i vaše inicijale i datum vjenčanja. Na lokaciji izbjegavajte lokve pune vode i najveće blato, ali svakako se na fotografijama poigrajte kapljicama kiše. Poljubac na kiši može biti jedna od vaših najromantičnijih fotografija ikad.  Na lokaciju je dobro ponijeti i ručnike te dekicu jer će klupe u parku i trava biti mokre.

Što se tiče šminke, važno je da na kišni i vlažni dan osigurate kvalitetnu i vodootpornu šminku. Neka vam vizažistica svakako stavi primer bazu, a na kraju neka šminku učvrsti fiksatorom. Upitajte frizerku može li duže ostati kako bi Vam i nakon fotografiranja na kiši mogla popraviti frizuru. Ako je njezin odogovor negativan, upitajte je za savjet kako da frizuri najbrže i najlakše vratite raniju formu nakon boravka na kiši.

Vjetar

Baš kao ni kiša, ni jak vjetar nije poželjan na dan vjenčanja. Ipak, i za njega ima rješenja kojima ćete mu se prilagoditi.

Ako planirate vjenčanje na otvorenom, pripazite da, kao i u slučaju kiše, imate natkriveni prostor u koji se možete premjestiti postane li vjetar prejak. Neka sve cvjetne i ostale dekoracije budu jako dobro pričvršćene kako ih vjetar ne bi raznosio. 

Fotografije na vjetru pak mogu biti čak još i čarobnije nego one bez njega. Neka Vaš veo posluži kao zanimljiv rekvizit kojim se možete poigrati i dobiti uistinu zanimljive fotografije. Razmislite i gdje biste mogli obaviti fotografiranje u slučaju olujnog vjetra. Možda u blizini Vašeg mjesta postoji zanimljiv ostakljen prostor kroz koji će se nazirati ljepota prirode ili pak neko romantično imanje.

Kao i u slučaju kiše, pripazite na svoju frizuru. Ako već i prije samog fotografiranja primijetite da je vani izuzetno vjetrovito, zamolite svoju stilisticu da Vam dodatno učvrsti frizuru, a i neka Vam da savjet kako ćete je kasnije sami najlakše popraviti ako ona neće biti dostupna.

Snijeg

Ako je vaše vjenčanje planirano u zimskim mjesecima, zasigurno ste već razmišljali i o mogućnosti  padanja snijega na vaš veliki dan. Možda Vam se čini da bi snijeg samo sve pokvario, ali razmislite ponovno. Snijeg je jedna od najromantičnih scenografija koje nam priroda daje pa zapravo možete biti u velikom plusu padne li na dan vjenčanja snijeg.

Fotografije na snijegu mogu biti čarobne. Možete iskoristiti konje i saonice, zabilježiti grudanje na fotografijama, Vaš Vas partner može provozati dječjim saonicamam, možete graditi snjegovića…. Možete napraviti imitaciju velike snježne kugle od pleksiglasa pa ćete Vi i partner izgledati kao figurice u pravoj snježnoj kugli. Poigrajte se i češerima, drvećem prepunim snijega… Mogučnosti su uistinu brojne.

Kako biste izdržali niske temperature tijekom fotografiranja, svakako na vrijeme osigurajte bundu ili stolu od umjetnog krzna, rukavice, ali i čizme. Zanimljiv kontrast bjelini okoliša bio bi kad bi svi ti dodaci bili u crvenoj boji ili pak  onoj koja je već tematska boja vjenčanja.  Ne zaboravite ni na djeveruše i kumove pa i njima osigurajte takve dodatke u pripadajućim bojama.

Naravno,  fotografije su tek jedan dio vjenčanja pa prije toga razmislite i o svemu što se može dogoditi zadesi li Vas snježna mećava. Vjerojatno će dio gostiju kasniti, a neki možda uopće neće biti u mogućnosti doći na prijem. Neka Vas to ne oneraspoloži. To je Vaš dan i nedajte se smesti. Svakako kontaktirajte i slastičara te glazbenike kako biste provjerili mogu li na vrijeme stići. Za slučaj da vas glazbenici iznevjere, imajte spremne CD-e s različitom glazbom kako na prijmu ne bi vladala tišina.

Kakvo god bude vrijeme na dan Vašeg vjenčanja, najvažnije je da budete smireni i prepustite se situaciji. Oko vas mladenaca bit će mnogo ljudi koji će vam zasigurno htjeti pomoći. Prihvatite njihovu pomoć i maksimalno uživajte u svom danu.

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.
preloader